Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak Sakarya İlkokulu açılışına katıldı

Vali Şıldak Sakarya İlkokulu açılışına katıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sakarya İlkokulu tamamlanarak yeni eğitim-öğretim yılında öğrencileri ile buluştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sakarya İlkokulu tamamlanarak yeni eğitim-öğretim yılında öğrencileri ile buluştu.  
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında yerine yenisi yapılarak eğitim vermeye başlayan Sakarya İlkokulu’nun açılış törenine Vali Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik ve Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  
Açılışta yaptığı konuşmada uzun bir aradan sonra başlayan eğitim-öğretim hayatının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni eden Vali Şıldak, “Çok güzel bir çalışmanın sonucunu burada hep birlikte görüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin bir yıl gibi makul bir süre içerisinde eğitim hayatına kazandırdığı okulumuz hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.  
Deprem güvenliğinin en önemli husus olmasından dolayı güvenli olmadığı tespit edilen 51 okulun yıkıldığını hatırlatan Şıldak, “Sakarya İlkokulu gibi Sındırgı'da da yine Sındırgı Belediyemizin tamamladığı bir okulumuzu bu eğitim dönemine yetiştirdik. Büyükşehir Belediyemiz Manyas ve Bandırma İlçelerimizde iki okulumuzun daha yapımını üstlenerek yeni okul kervanına katkı sağlamış olacak.” diye konuştu.  
Alınan pandemi tedbirlerine dikkat edilmesini kesintisiz bir yüz yüze eğitim yılı temenni eden Şıldak, “Burada bulunan değerli velilerimizin pandemi tedbirlerine özellikle dikkat etmelerini rica edeceğim. Okul yönetimlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, kaymakamlıklarımız son derece güzel tedbirler aldılar. Bu tedbirlerle birlikte pandemi sürecine rağmen okullarımızda yüz yüze eğitimin devamı konusunda hükümetimizin kararlılığı var. Bu kararlılığı devam ettirebilmek, kesintisiz eğitim sağlayabilmek için mutlaka belirlenen kurallara uymak gerekiyor. Öğretmenlerimizden, velilerimizden son derece duyarlılık bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  
Bir motivasyon ve sinerji projesi olan BİGEP Projesinin de yeni eğitim-öğretim yılında uygulanmaya devam edeceğini ifade eden Şıldak, “Bütün gücümüzle bütün okullarımızda bu projeyi çok daha güçlü bir şekilde bu yıl hayata geçirmek istiyoruz.” diyerek sözlerine ekledi.  
Konuşmaların ardından Sakarya İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Sınıflarında ziyaret ettikleri öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Şıldak, öğrencilerle sohbet ederek, yeni eğitim ve öğretim yılında kendilerine başarılar diledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı