Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Şıldak, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri ile buluştu

Vali Şıldak, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri ile buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kamu kurum kuruluşlarının çalışmalarını değerlendirmek üzere kurumların İl genelindeki yöneticileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kamu kurum kuruluşlarının çalışmalarını değerlendirmek üzere kurumların İl genelindeki yöneticileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. 
Vali Şıldak, bugünkü programında Balıkesir’in tarım ve hayvancılık konularını ele almak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yöneticileri ile değerlendirme toplantısı yaptı. 
Vali Şıldak başkanlığında Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri katıldı. 
Vali Şıldak, toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Balıkesir farklı yönleriyle gelişme gösteriyor ama tarım ve hayvancılığın ana sektör oluşu gerçeği hiçbir zaman değişmiyor. Onunla birlikte gelişen sanayi sektörüne baktığımızda asıl kaynağın yine tarım ve hayvancılık olduğunu görüyoruz.” dedi. 
Yönetimin çok farklı bir süreç olduğunu ifade eden Şıldak, “Sizler aynı zamanda kendi kurumunuz bünyesinde uzman kişiler olmanın ötesinde yöneticilik de yapıyorsunuz. Yönetim süreci çok farklı ilişkilerin, bir duruşun olması gereken, insanları yönetme sanatının icra edildiği bir alandır. Balıkesir gibi hem tabiat güzelliklerinin, kültürel zenginliğin hem de lokasyonun güzel ve verimli olduğu bir coğrafyada görev yapmak, çalışmak herkese nasip olmaz. Birer kamu personeli, devlet memuru olarak bunun bilinciyle çalışıyoruz. Hepimiz önce memleketimize ve sizlerin açısından bakarsak da çiftçilerimize en faydalı hizmeti verme gayesiyle bu koltuklarda oturuyoruz.” diye belirtti. 
Üreticinin bilinçlendiğini, doğru ve modern tarım uygulamalarının yapıldığını görmekten memnuniyet duyduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “Pek çok üründe Balıkesir ilk 5'in içerisinde yer almasıyla ülkeyi doyuran bir şehir. Artık çiftçinin de kendi çapında bilinçlendiğini, doğru ve modern tarım yaptığını görmek son derece memnuniyet verici. Burada bizden beklenti çiftçinin, hayvancılık yapanın ufkunu genişletmek. Ona yeni bir vizyon kazandırmak, yeni oluşumlarla varsa kronik sıkıntıları çözüme kavuşturmak, yeni alanlarla, yeni ürün türleri ile buluşturmak, onları daha rasyonel bir tarım için yönlendirmek.” diye konuştu. 
Jeotermal seracılık, tarıma dayalı ihtisas OSB, güneş enerjisi sistemleri ile seraların ısıtılması, meyvecilik, tarımda sanayileşme gibi bir çok konuda yeni açılımlar olduğunu kaydeden Şıldak, aromatik bitkilerin üretimi ve işlenmesi ile zeytin sineği ilaçlaması konularında da çalışmalar yapılacağını söyledi. 
Toplantıda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  yöneticileri ile İlçe Müdürleri de görüşlerini paylaştı. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli