Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Şıldak, ‘Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy’ İçin düzenlenen panele katıldı

Vali Şıldak, ‘Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy’ İçin düzenlenen panele katıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yılı dolayısıyla Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen "Gönül Dağlarında Batmayan İki Güneş: Yunus Emre ve Mehmet Akif" konulu 2 gün boyuncu 8 ayrı şehirden 20 pane

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yılı dolayısıyla Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen "Gönül Dağlarında Batmayan İki Güneş: Yunus Emre ve Mehmet Akif" konulu 2 gün boyuncu 8 ayrı şehirden 20 panelist tarafından Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy’un anlatılacağı panellerin açılışına katıldı. 
Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi'nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, Atakan Alkan yöneticiliğinde gerçekleştirilen panelde E. Müberra Baydar “Derviş ve Şair Kardeşliği”, Yağmur Aktekin “Asım Kimdir?”, Meşgule Nur Deveci “İki Destan İki Şair”, Talip Gültekin de “Mehmet Akif ve Sosyal Hayat” başlıklı sunumlarını yaptı. 
Vali Hasan Şıldak, programda yaptığı konuşmada ülkenin yarınlarının asıl sahipleri olan genç neslin; düşünen, fikir üreten, bu milletin fikri temellerini öğrenme gayreti içerisinde, Anadolu Mektebi hareketine verdikleri katkıların çok anlamlı olduğunu söyledi. 
Anadolu Mektebi’nin, 12 kaynak esere sahip fikir insanlarının, ülkenin kültürü ve düşünsel dünyasının mimarlarının eserlerinin okunup anlaşılması, yorumlanması ve bunlar üzerine emek sarf edilmesi üzerine adanmış bir gönüllü çalışma olduğunu belirten Vali Şıldak, “Gençliğin her alanda gerçek bir manada yetiştirilmesi, donanım kazandırılması, günümüz koşullarına uygun, ancak geçmişteki köklerine sahip çıkarak oradan beslenen bir temelle yetişmesi için yapılan bu çalışmanın Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası’nda İlimizde gerçekleştirilmesi çok anlamlıdır.” dedi. 
Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey, Anadolu Mektebi Kurucusu Prof. Dr. Sami Güçlü, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.  
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli