Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Vali Şıldak’tan Ahilik Haftası mesajı

Vali Şıldak’tan Ahilik Haftası mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 
Ahiliği, toplumsal ve ekonomik hayatımızın temel ve vazgeçilmez unsurlarından, ticaret erbabı ve zanaatkar vatandaşlarımızın 13. yüzyıldan günümüz meslek odalarının kuruluşuna kadar geçen sürede meslek kuruluşu olmanın yanında ahlaklı nesillerin yetişmesinde de öncülük etmiş bir kurum olarak niteleyen Vali Şıldak, mesajını şöyle sürdürdü: “Anadolu’da ilk teşkilatlanmasının Ahi Evran önderliğinde Kırşehir, Eskişehir ve Ankara’da görülmüş olmasına rağmen kısa sürede tüm Anadolu ve Balkan şehirlerine yayılmıştır. 
Gelişen dönemde, esnaf örgütlenmesindeki kurumsal başarısı ve yaygınlığı ile sınırlı kalmamış, toplumun o günkü şartlarına uygun olarak sosyal, siyasal alanlardaki ihtiyaçlarına da hizmet etmiştir. Anadolu’da dirlik ve düzenin sağlanmasında, dayanışma ve yardımlaşmanın gelişmesinde, ticarette ahlak ve dürüstlüğün temel ilkeler haline gelmesinin temel taşı olmuştur. 
Ahilik Kurumunun ortaya koyduğu, sanatında ustalık ve ahlak bakımından dürüst, insana hizmette olgunluk ve erdem gibi değerler ile topluma faydalı bireylerin yetişmesine vesile olmuştur. Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle anıyor, Ahilik geleneğinin uzun yıllar boyunca yaşatılmasını diliyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum.” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şıldak’ Ahilik Haftası mesajı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı