Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Vali Şıldak’tan Erdek’e müjdeler

Vali Şıldak’tan Erdek’e müjdeler

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen, İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile Muhtarların katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantılarının 8.si Erdek’te yapıldı.

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen, İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile Muhtarların katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantılarının 8.si Erdek’te yapıldı. 
Erdek’te gerçekleşecek değerlendirme toplantısı için ilçemizi ziyaret eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın programı yoğundu. 
Programına Erdek’te yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere İl ve İlçe Kurum Müdürleri ve muhtarların katılımıyla Erdek Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen “İlçe Değerlendirme Toplantısı” ile başlayan Şıldak, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Burhan Karışık’tan ilçemizle ilgili genel bilgileri aldı. Vali Şıldak, İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler almak üzere kurum müdürlerine söz verdi.                                              
İlçedeki güncel çalışmalar ve yeni taleplerin muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumların temsilcilerine iletildiği toplantıda alt yapıdan eğitime, sağlık hizmetlerinden tarım ve hayvancılığa kadar birçok konu ele alındı. 
Vali Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, "Güzel bir atmosferde gerçekleşen toplantıda İlçemizdeki konuları masaya yatırdık. Muhtarlarımız da taleplerini dile getirdiler. Aktarılan bütün konuların çok yerinde olduğunu, gerçek ihtiyaçları tespit eden saptamalar olduklarını değerlendiriyorum. Yapılacak çalışmalar ve planlamalarla yakın bir zamanda İlçemizin okul ihtiyacı ve okullarımızın onarım, kalorifer dönüşümü, doğal gaz dönüşümü ihtiyaçları giderilmiş olacak. İlçe Jandarma Komutanlığı'nın devam eden inşaatı yıl içerisinde tamamlanacak. Emniyetimizin de bir bölümünü jandarmamızın kullandığı binaya almak suretiyle şehir merkezine getirmiş olacağız. Gençlik ve spor olarak yatırım planlamalarımız hem stadın iyileştirilmesi, bakımının yapılması, tadilatının yapılması hem de yeni bir gençlik merkezi ve spor park alanının oluşturulması konusunda da belediyemizden imarla ilgili destek isteyeceğiz. İlçemizde turizm ve kültür değeri olarak Kyzikos hazinesi var. Buraya çok önem veriyoruz. Çünkü burası vakti zamanında büyük bir antik şehir ve çok değerli bir kültür hazinesi olduğu için zaman içinde ayağa kaldırılması gerekiyor. Bu konuyu Kültür Turizm Bakanlığı’nın gündemine taşıyoruz. Zeytinlik Adası yine Erdek'in sahip olduğu önemli bir değer. Burada yapılacak çalışmalarla mesafe almak isteriz." şeklinde konuştu. 
Gelişimlerin yakın takipçisi olduğunu söyleyen Vali Şıldak, "Su sporlarıyla ilgili, kırsal Ballıpınar Mahallesi’nde oluşturulan kooperatifle ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Devam eden yatırımlar var yenilerinin gelmesini arzu ediyoruz. Ülkemizde ilk turizm hareketliliğinin görüldüğü ve İstanbul'a da yakın olan Erdek'te o günlerin özlendiği bir atmosfer içerisindeyiz. Eski günlerdeki gelişmişlik düzeyi yakalanıp onun da üzerine çıkılmasını arzu ediyoruz." dedi. 
Programına; Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi ziyareti ile devam eden Vali Şıldak, geleceğin kaptanı olan öğrencilerle bir araya gelirken, BİGEP Projesi uygulayıcısı olan öğretmenlerle toplantı yaptı. 
Vali Şıldak okul ziyaretinin ardından kırsal Karşıyaka Mahallesi’ne gitti. Mahalle sakinlerinin talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Şıldak, Kapıdağ Yarımadası’nın güzel bir koyunda bulunan Karşıyaka Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Programlarında Balıkesir’e değer katan işletmeleri ziyaret eden Vali Şıldak, kırsal Çeltikçi Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yedi Bahçe Zeytincilik isimli firmada incelemede bulundu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun katkısıyla kurulan işletmenin üretim alanlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, her bir işletmenin Balıkesir'in üretimine ve istihdamına önemli katkı sağladığını dile getirdi. 
İlçede gerçekleştirdiği programı kapsamında esnafları da ziyaret eden Vali Şıldak, esnafa hayırlı işler, bol kazançlar diledi, vatandaşlarla sohbet etti. 
Erdek’le ilgili pek çok yatırım planlandığı müjdelerini veren Şıldak, “Erdek'e yeni bir hükümet konağı kazandıracağız. İlçe Jandarma Komutanlığı binamız yeni yapılıyor. Bununla birlikte birinin yapımına başlanan iki yeni okul binamız olacak. Yeni bir 112 sağlık istasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi yapılmasını planlayacağız. Stadyumun tadilatının yapılarak yenilenmesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu. 
Vali Şıldak, daha sonra 1996 yılında Elazığ’da şehit düşen Yılmaz Gün’ün Yalı Mahallesi’ndeki ailesine ziyarette bulundu. Şehidin ailesi Vali Şıldak’a ilgi ve alakalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  
Vali Hasan Şıldak’ın Erdek İlçesi programına Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Burhan Karışık, İl Emniyet Müdür Vekili İlyas Eryılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, bölge ve il müdürleri katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şıldak’ Erdek’ müjdeler
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı