Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Şıldak’tan, gönülleri buluşturan iftar

Vali Şıldak’tan, gönülleri buluşturan iftar

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak'ın ev sahipliğinde Muharrem Ayı dolayısıyla Balıkesir Polisevi’nde iftar yemeği programı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak'ın ev sahipliğinde Muharrem Ayı dolayısıyla Balıkesir Polisevi’nde iftar yemeği programı düzenlendi. 
Vali Hasan Şıldak, programda yaptığı konuşmada, sıklıkla ziyaret ettiği pek çok Türkmen ve Alevi Mahallelerinde samimiyetle karşılandığını söyledi. 
Buralarda gördüğü ilgi, alaka, samimiyet ve ev sahipliğini diğer mahallelerden farklı olmadığını dile getiren Vali Şıldak, “En güzel ve içten duyguları birlikte yaşıyor, paylaşıyoruz. Elbette inançta, uygulamada, mezhepte farklılıklar olabilir. Bütün bunlar insanlık ve dünya hali olarak hoşgörü sınırları içinde kabul görür. Yöneldiğimiz Allah birdir. Dalgalanan bayrağımız birdir. Birleştiğimiz devletin sınırları birdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak bu ülkeyi şimdiye kadar nasıl kurduk ve koruduysak bundan sonra da bütün gücümüzle, aramıza sokulmak istenilen nifak tohumuna karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu salondan yayılan hava her birimizin devlet, vatan ve millet sevgisiyle dolu olduğunun göstergesidir. Sizlerin buraya gelerek bu sofralara oturmanızın ülkemizin, milletimizin birliğine, dirliğine bütünlüğüne katkısı çok büyüktür." dedi. 
Vali Şıldak cem evlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili çalışmaların yürütüldüğü müjdesini verdiği konuşmada, "İbadetlerinizi yaptığınız cem evlerinin devletimizin imkanlarıyla iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi, eksikliklerinin giderilmesi konusunda bir süredir çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarda tabii imkanlar ölçüsünde sizlere destek vermeye, bu güzel ortamların daha da güzelleşmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Toplumumuzun hiçbir kesimine yönelik herhangi bir ayrımcılık ve art niyet taşıyan duyguyu kapımızdan içeri sokmuyoruz. Bunları nefretle kınıyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi, bütünlüğümüzü daim eylesin. Muharrem ayı mübarek bir aydır. İslamiyet’te hicri takvime göre yılın ilk ayıdır. Ve Muharrem'in 1'i yılbaşıdır. Allah tutacağınız oruçları, yapacağınız ibadetleri kabul etsin. Her birinize sağlık, sıhhat, afiyet, birlik, beraberlik ve başarı getirsin. Bu duygu ve düşüncelerle bütün misafirlerimizi sevgiyle, muhabbetle kucaklıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." diyerek sözlerine ekledi. 
 Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli