Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Şıldak’tan İvrindi ziyareti

Vali Şıldak’tan İvrindi ziyareti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında toplantı yapmak, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere İvrindi İlçesi’nde gün boyu süren bir program gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında toplantı yapmak, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere İvrindi İlçesi’nde gün boyu süren bir program gerçekleştirdi.  
Vali Şıldak, İvrindi İlçesi’ndeki programında bir çok kesimle bir araya geldi. 
Vali Şıldak programına İlçede yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere İl ve İlçe Kurum Müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen İlçe Değerlendirme Toplantısı ile başladı. 
Vali Hasan Şıldak'ın 6'ncısını İvrindi İlçesi’nde gerçekleştirildiği 'İlçe Değerlendirme Toplantısında’ 2021 yılında  yapılan ve 2022 yılında yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. İlçedeki güncel çalışmalar ve yeni talepler ele alındı. Vali Şıldak, Ivrindi'nin kendine has özelliklere sahip 69 mahallesiyle büyük bir ilçe olduğunu söyledi.  
Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda İlçede yapılan çalışmalar, yürütülen projeler, sorunlar ve talepler görüşüldü. 
İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü ve İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’den İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Vali Şıldak, toplantıya katılan Kurum Müdürlerinden İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler almak üzere tek tek söz verdi. 
Sorunların bizzat sonuca ulaşması için karşılıklı görüşmelerin yapıldığı toplantıda alt yapıdan eğitime, sağlık hizmetlerinden tarım ve hayvancılığa kadar birçok konu ele alındı. Mahallelerinde yaşadıkları sorunları aktarmaları için mahalle muhtarlarına da söz veren Şıldak, değerlendirme toplantıların sonuç odaklı çalışmalar için çok verimli olduğunun altını çizdi. Vatandaşın sözcüsü olan muhtarların her türlü talebini dinleyen Vali Şıldak, sorunların çözüme ulaşması yönünde çalışmaların yapılacağını söyledi. 
Vatandaşlara kapıların açık olmasının temel prensibi olduğunu sözlerine ekleyen Vali Şıldak, "Bütün muhtarlarımıza kapımız açık. Gerek ilçelerdeki gerek vilayetteki bütün kamu kurumları vatandaş için çalışıyor. Vatandaşımızın memnuniyeti her zaman bizim için temel göstergedir. Yani vatandaş bir konuda çok sıkıntı ifade ediyorsa orada gerçekten sıkıntı vardır. Onun dilinden ancak o dili anlamak isterseniz anlarsınız." diye konuştu. 
Vali Hasan Şıldak, İvrindi İlçesi’nde gerçekleştirdiği programı kapsamında Karaçepiş Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde ilgiyle karşılanan Vali Şıldak mahalleliyle sohbet etti, taleplerini dinledi. 
Programlarında ve ziyaretlerinde şehit aileleriyle bir araya gelmeye özen gösteren Vali Şıldak İvrindi İlçesi Karaçepiş Mahallesi’nde bulunan, şehit Piyade Onbaşı Tuncay Özdemir’in ailesini de ziyaret etti. Devletin şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu hissettiren Vali Şıldak, şehidin ailesine kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu. 
Vali Şıldak, İvrindi İlçesi’nde 1915 yılında yapılarak eğitim öğretime başlayan, Kuvâ-yi Milliye döneminde erzak deposu olarak da kullanılan ve ilçenin ilk İlkokulu olma özelliğini taşıyan Gazi Evrenos İlkokulu'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tarihin izlerini taşıyan binada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şıldak’ İvrindi ziyareti
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı