Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Şıldak’tan kurumlar arası değerlendirme toplantısı

Vali Şıldak’tan kurumlar arası değerlendirme toplantısı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir’deki kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu geliştirmek üzere haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir’deki kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu geliştirmek üzere haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 
Balıkesir’deki kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla her hafta kurum müdürleriyle bir araya gelen Vali Şıldak, bugünkü toplantıda da katılımcılara tek tek söz vererek genel bilgiler aldı. 
Vali Şıldak, toplantıda vatandaşlara sunulan hizmetlerle birlikte her türlü kamu hizmetinde, bütün kurumların yoğun çalışmalar içerisinde adım adım ilerlediğini, Balıkesir’de kısa ve uzun vadede önemli bir sorun yaşanmamasını amaçladıklarını söyledi. 
Verilen hizmetlerde tasarruf tedbirleri çerçevesinde ve İlin her köşesine hizmet götürecek şekilde çalışmalar yapıldığının belirtildiği toplantıda, kurumlar ve onlara bağlı hizmet binalarındaki sorunlar da görüşüldü. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hatice Dost, gerek mevcut binaların yenilenmesi gerekse ihtiyaca yönelik yapılacak yeni binalarla Balıkesir’de bulunan toplumdaki dezavantajlı grupların sorunlarının en aza ineceğini belirtti. 
Kuruma bağlı binaların kapasitesinin arttırılması için Çocuk Evleri Sitesi ve Engelsiz Yaşam Merkezi yapılabilecek alanlar hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, Vali Şıldak yapılacak sık ve etkili denetimlerle de hali hazırda yürütülen hizmetlerin kalitesinin artacağını ifade etti.  
Toplantıda, korona virüs salgınıyla ilgili bilgileri aktaran İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin vakaların çoğunluğunun 39 yaş altında olduğunu söyledi. 
Vakaların yaş dağılımına göre bilgileri veren Keskin, Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda vaka taramasının tekrar yapılacağını aktarırken, salgına karşı aşılanmanın en önemli husus olmasıyla birlikte maske kullanımına da hassasiyetle devam edilmesi gerektiğini vurguladı. 
Vali Şıldak aşılamada 8. sırada yer alan Balıkesir’de hiç aşı olmayan ve eksik aşıları olan vatandaşların biran önce aşılarını yaptırmaları gerektiğini yineledi. Toplantıda ayrıca İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl genelinde tamamlanan ve planlanan hizmet binalarıyla ilgili bilgiler aktarıldı. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetlerle ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, çeşitli nedenlerle evde ve hastanede eğitim gören çocuklar ve hayat boyu öğrenme kapsamında düzenlenen kurslara katılanlara yönelik yapılan çalışmaların aksatılmadan devam ettiğini, ayrıca depremsellik etüdü tespit araştırmasıyla güçlendirilmesi veya yıkılarak yenisi yapılması planlanan okul binalarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. 
Toplantıda kurumların yürütmüş olduğu rutin iş ve işlemler, genel personel ihtiyacı gibi konular hakkında da bilgiler verildi.       Haber Merkezi
 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli