Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Turhan Balıkesirdeki spor yatırımlarını anlattı

Vali Turhan Balıkesirdeki spor yatırımlarını anlattı

3 bin 500 kişilik yeni spor salonu ve yüzme havuzu müjdesi veren Vali Turhan, Balıkesirsporun süper lige çıkması durumunda yeni stat yapılması ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, spor yatırımları ile ilgili bilgi verdi. 
Vali Ahmet Turhan, Gençlik Spor İl Müdürü İlhan Arslan ile birlikte Kurtdereli Spor Salonu`nun da gazetecilerle bir araya geldi. 
İl genelindeki spor yatırımlarını anlatan Vali Turhan, "Yıllarca eksik kalmış iki husus en geç iki yıl içinde tamamlanacak. Yıllardır Balıkesir`in beklediği 3 bin 500 kişilik salonumuzun temeli atıldı ve inşaat başladı. Önümüzdeki günlerde de bir temel atma töreni yapacağız. Şehirler için salonlar önemli. Büyükşehir olan Balıkesir`in böyle bir salona ihtiyacı vardı. Bu salonumuz 2015`in 8. ayında hizmete girecek. Yaklaşık maliyeti 20 milyon TL. Diğer müjdemiz ise kapalı yüzme havuzu. 2014 programında yer aldı. İhale talimatı bekliyoruz. Bu iki tesis Balıkesir sporuna büyük katkı sağlayacak" dedi.
İlçelere yapılması planlanan spor yatırımları hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Turhan, "Bunların yanında geçen yıl Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak güzel hizmetler yapıldı. Mesela, Kurtdereli Spor Salonu`nun Ali Hikmet Paşa Tesisi enerji nakil hatları yapıldı. Bunun yanında Atatürk Stadı`nın güvenlik kamerası ve seslendirme sistemi yapımı tamamlandı. Atatürk Stadı`nın atletizm pistini sentetik çime çevirdik. Atatürk Stadı`nın ışıklandırılması yapıldı, kabulü yapıldı ve geçen günde ilk antrenman yapıldı. Bu seneki yatırımlarımız arasında yer alan Edremit`te gençlik merkezi inşaatımız başladı. Bu yılın 9. ayında tamamlanacak. İhale bedeli 894 bin TL. İlçelerimizde spor salonu sıkıntısı vardı. Manyas`ta sporsalonu yapımı, temeli atıldı. 7. ayda tamamlanacak. İvrindi Spor Salonu inşaatı başladı. 1 milyon 827 bin lira ihale bedeli. Kepsut Spor Salonu inşaatı başladı. Bunun yanında bazı tekliflerimiz oldu bakanlığımıza. Atatürk Stadı`nın tribünlerinin kapatılması bir ihtiyaç. Bu yıl ki yatırım programına teklif ettik. 5 milyon gibi bir maliyeti var cevap bekliyoruz. Yine Ali Hikmet Paşa 2 numaralı saha sentetik çim saha teklifimiz var. Bandırma ilçemize bir spor salonu teklifimiz var. 3 bin 500 kişilik proje tutarı 20 milyon TL. Bigadiç`e bir stadyum teklif edildi. 1 milyon 500 bin lira gibi bir proje. Dursunbey için stat teklifi yapıldı. Erdek`te spor salonu tamamlanmıştı çevre düzenlemesi yatırım programına alındı. Sındırgı, Susurluk ve Balya için de birer spor salonu teklifimiz oldu" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli