Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Turhan, Bandırma Cezaevini inceledi

Vali Turhan, Bandırma Cezaevini inceledi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, cezaevlerinin ne kadar modern olsa da insanın en kıymetli varlığı olan özgürlüğünü elinden aldığını dile getirdi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, cezaevlerinin ne kadar modern olsa da insanın en kıymetli varlığı olan özgürlüğünü elinden aldığını dile getirdi.
Cezaevleri yerleşkesinde inceleme yapan Vali Turhan, bu ziyaretiyle ilgili, "Cezaevleri ne kadar modern olsa da, Allah namuslu insanları düşürmesin. Hürriyet insanın en değerli varlığıdır" yorumunu yaptı. 
Vali Ahmet Turhan, Bandırma Cezaevleri Yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Vali Turhan`ın ziyaretinde, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, İl Jandarma Komutanı Salih Göldal hazır bulundu. 
Vali Ahmet Turhan, Bandırma Cezaevlerinden Sorumlu Savcı Selim Korkut, Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü, Bandırma Açık Cezaevi Müdürü ile 1 ve 2 No`lu T Tipi Cezaevleri müdürlerinden fiziki koşullar, hükümlülerin sağlık koşulları ve cezaevlerinin ihtiyaçları ile ilgili brifing aldıktan sonra Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile 1 No`lu T Tipi Cezaevinde incelemelerde bulundu.
Turhan: "Allah düşürmesin" 
Vali Ahmet Turhan, iş atölyeleri, yemekhane, koğuş, spor alanları, kantin, kütüphane ve revir gibi alanlarının hepsini gezip tek tek inceledi. Kaymakam Mantı`ya, hükümlülere sağlık hizmetlerinin daha verimli olarak verilmesi için Aile Sağlığı Merkezi kurulması talimatı verdi. Cezaevindeki kütüphaneyi de inceleyen Vali Turhan, kitap envanterinin artırılması için yardım sözü verdi. Ahmet Turhan, cezaevlerindeki hükümlülerin mahkumiyetlerinin ardından yaşama tutunmaları, suça ve suçlara tekrar karışmamaları için gerekli ıslah çalışmalarının yapılmasına önem verilmesi gerektiğini vurgularken, gerekirse Halk Eğitim Merkezleri ile koordineli meslek kursları açabileceklerini söyledi.
Vali Turhan, cezaevlerindeki incelemelerinin ardından bu ziyaretiyle ilgili duygularını, "Cezaevleri ne kadar modern olsa da, Allah namuslu insanları düşürmesin. Hürriyet insanın en değerli varlığıdır" şeklinde açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli