Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Vali Turhan Bandırma OSB toplantısında

Vali Turhan Bandırma OSB toplantısında

Balıkesir Valisi Turhan, Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde yer kalmadığını bildirdi. Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet toplantısı Bandırma Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlendi.

Balıkesir Valisi Turhan, Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde yer kalmadığını bildirdi.
Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet toplantısı Bandırma Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlendi. 
Toplantıya Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Bansiad Başkanı Hakan Öztürk ve üyeler katıldı.
Bandırma ve çevresinin sanayileşmede önemli bir bölge olarak öne çıktığını toplantıda anlatan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İstanbul, İzmit ve Trakya bölgesindeki sanayi kuruluşlarının Güney Marmara`ya kaymasının söz konusu olduğunu, bundan dolayı da Bandırma ve Gönen`in planlamasının birkaç yıla göre değil 50 yıla göre yapılmasını istedi.
İstanbul ve Trakya`daki sanayi kuruluşları için Bandırma`nın önemli bir yatırım alanı olduğunu işaret eden Turhan "Bandırma OSB`de yer kalmadı. İkinci etapla ilgili çalışmalara başladık. Bunun yanında merkezi İstanbul`da bulunan Çolakoğlu Metalürji AŞ`nin Gönen Buğdaylı Köyü sınırları içersinde özel OSB kurulmasıyla ilgili talepleri bulunmaktadır. Valilik olarak bu talepleri değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu gibi yatırımlar daha fazla hızlanacaktır. Buna hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Doğru sanayileşmenin önemine dikkat çeken Turhan "Hem sanayileşeceğiz, ihracatımızı artıracağız, işsizlik oranlarını düzelteceğiz hem de çocuklarımızın geleceğimizin çok daha sağlıklı ortamda yaşayabileceği şehirler oluşturacağız. Bu kapsamda bugün itibarıyla hazırlığımızı çok iyi yapmamız gerekiyor" diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı