Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Turhan Burhaniyede

Vali Turhan Burhaniyede

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ilçe ziyaretlerine Burhaniye ile devam etti.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ilçe ziyaretlerine Burhaniye ile devam etti.
Turhan`ın, Burhaniye ziyaretinde, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Turhan`a brifing verdi.
Slaytlar eşliğinde verilen brifingde, ilçe merkezi ve köylerde yapılan yatırımlar anlatılıp, ilçede Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi kurma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
Sporda değişik branşlar da çalışma yapıldığını belirten Kaymakam Uslanmaz, eğitim seviyesinin artırılması ve okul eksikliğinin giderilmesi için çalışıldığını bildirdi.
Vali Turhan, eğitim konusunda hassasiyetini dile getirdi. Hiçbir köy ilkokulunun bir günden fazla kapalı olduğunu duymak istemediğinin altını çizen Turhan, ilçede ikili eğitim yapan Burhaniye Lisesi`ne yeni bir bina kazandırmak için çalışalım önerisi getirdi.
Belediyelerin kıyılara önem vermesine de değinen Vali Turhan, "Körfezi korumak istiyorsak sahillere sahip çıkalım. Körfezde zeytin fabrikaları hariç bacasından duman çıkan fabrika istemiyoruz. Körfez turizm bölgesi olacak. Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi`nin kamulaştırması tamamlanan bölümlerinde hemen çalışma başlatılsın. Balıkesir`in Büyükşehir olması büyük bir fırsattır. Bundan böyle Balıkesir büyük bir sanayi şehri haline gelecek, ancak körfez bölgesi zeytin ve turizm bölgesi olacak." dedi.
Daha sonra Ticaret Odası Salonu`na geçen Vali Turhan, Pelitköy beldesinde yapımına başlanan Özel Eğitim İlköğretim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi için protokol imza törenine katıldı.
Bu yatırımın ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Turhan, "Sadece Burhaniye`ye değil, bölgemize hizmet edecek bir yatırım. Bu kapsamda bunu düşünen hayata geçirenlere gönülden teşekkür ediyoruz." dedi.
Zeytin silkme makinalarını Vali dağıttı
Vali Turhan`ın Burhaniye gezisinde, İl Özel İdare, Burhaniye Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından birlikte gerçekleştirilen proje çerçevesinde 19 çiftçiye zeytin silkme makinesi dağıttı.
Turhan, belediye de
Balıkesir Valisi Turhan, beraberindeki heyet ile birlikte Burhaniye Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçede yapılan projelerle ilgili bilgi verdi.
Vali, adliye binasında
Burhaniye Adliyesini de ziyaret eden Vali Turhan, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz`le bir süre sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı