Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Turhan: Bütün yollar Balıkesire çıkacak

Vali Turhan: Bütün yollar Balıkesire çıkacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İstanbul-İzmir otoyolunun, Balıkesiri 20-25 milyon nüfusun merkezi haline getireceğini söyledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İstanbul-İzmir otoyolunun, Balıkesir`i 20-25 milyon nüfusun merkezi haline getireceğini söyledi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir`in geleceğini basın mensuplarıyla paylaştı.
Yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir`in, 25 milyon nüfuslu bölgenin tam ortasında kalacağını belirten Vali Turhan, bunun başta sanayi olmak üzere birçok anlamda şehre değer katacağını bildirdi. İzmir-İstanbul otoyolunun Balıkesir`e önemli getirileri olacağına işaret ederek, "Önümüzdeki süreçte Türkiye`de, Balıkesir`den geçmeyen yol kalmayacak. Kuzey Marmara sanayisi Güney Marmara`ya, yani Biga ve Bandırma`ya kayıyor. Geçmişte büyük şehirlerin yaptığı hatayı yapmamalıyız. Sanayiyle yerleşim yerlerinin bir arada olmaması gerekir. Tarım arazilerini, denizimizi korumamız lazım. OSB`leri canlandırmalı ve hızla büyütmeliyiz. Bunun için biraz daha çalışmalıyız. Büyükşehir olmamızla birlikte bunları tek merkezden ve büyük bir bütçeyle planlamamız lazım." şeklinde konuştu.
Termal turizmle sezon 12 aya çıkarılabilir
Balıkesir`i 2023 vizyonuna uygun bir şehir haline getirmek için çalıştıklarına dikkat çeken Vali Turhan, ilin turizm açısından önemli kaynaklara sahip olduğunu vurguladı. Turizmin 12 aya çıkarılması için termalin iyi kullanılması gerektiğini vurgulayarak, "Balıkesir, termal kaynaklar açısından üçüncü sırada yer alıyor. Önümüzdeki süreçte termal turizmde uluslararası markaların Balıkesir`e geleceğini düşünüyorum. Avrupa`da ve diğer gelişmiş ülkelerde yaşlı nüfus çok fazla. Otel konseptinde termal merkez misafirhaneleri gündeme gelecek. Bu kapsamda Edremit Körfezi bölgemiz çok avantajlı. Gönen ve Sındırgı gibi termal turizmde marka yerleri de göz önüne aldığımızda, turizm sezonunu rahatlıkla 12 aya çıkarabiliriz." dedi.
Balıkesir, futbol takımlarının kamp merkezi olabilir
Ulaşımın gelişmesiyle farklı turizm alanlarında da çalışma yapacaklarını aktaran Vali Ahmet Turhan, Balıkesir`i futbol takımlarının kamp merkezi haline getirebileceklerini söyledi. 
Bu alanda çalışmalara başladıklarını kaydeden Turhan, "Önümüzdeki süreçte 127 bin konutun turizme kazandırılması çalışmaları başladı. Bu konutları özellikle Arap ülkeleri ve Balkanlar`a açabiliriz. Ayrıca bölgemiz, AB takımlarının kamp yapmasını sağlayacak özelliklere sahip. Her yıl Antalya`ya bin civarında takım geliyor. Geçenlerde Avrupa`da bir fuara katıldık. Bir seyahat acentesi, Balıkesir`e takım getirebileceklerini ancak futbol sahalı oteller bulunması gerektiğini söyledi. Biz de Güney Marmara Kalkınma Ajansı aracılığıyla oradaki birkaç otelle temasa geçtik, futbol sahası yapmaları için. Önümüzdeki süreçte sanayi ve turizm ön planda olacak" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false