Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Vali Turhan İnsanları Kucaklıyasım Geliyor

Vali Turhan İnsanları Kucaklıyasım Geliyor

Önceliğininin her zaman eğitim olduğunu belirten Vali Turhan, Balıkesirde de birinci işimiz eğitim olacak. Bu eğitimde sorun var manasını taşımamalı. Balıkesir eğitimde en iyi iller arasında dedi.

Önceliğininin her zaman eğitim olduğunu belirten Vali Turhan, "Balıkesir`de de birinci işimiz eğitim olacak. Bu eğitimde sorun var manasını taşımamalı. Balıkesir eğitimde en iyi iller arasında" dedi.
Balıkesir`de güçlü bir sivil toplum yapısının olduğunu ve buna hayran kaldığını belirten Vali Turhan, "benim tarzım, konuşmak, tartışmak, paylaşmak, uygulamak" diyerek, katılımcı bir yönetim tarzını benimsediğini ortaya koydu.
Terör gibi, Türkiye`nin en önemli sorunun ağırlıklı olarak hissedildiği bir coğrafyadan, Batman`dan Balıkesir`e gelen ve burada farklı insanlar ve sorunlarla karşılaşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir ve Balıkesirli vatandaşlar ile ilgili düşüncelerini Balıkesir EKSPRES Gazetesi ile paylaştı. 
Güneydoğu`da valilerin yerinin farklı olduğunu belirten Vali Turhan "Güneydoğu zor bir yer. Orada sadece valilik yapmıyorsunuz. Terörle mücadelede ediyorsunuz. Aynı zamanda Güneydoğu`nun bir özelliği vardır. Her şey validen geçer. Vali`nin içinde olmadığı bir yerde sanat faaliyeti olmaz, ekonomi olmaz. Böyle olduğunda da bir mesai söz konusu değildir.24 saat, bu işlere bakmak zorundasınız. Buralarda sistem oturmuş. Vali olmasa da dikkat çekmez örneğin, ama oralarda vali olmazsa işlerde durur. Yatırımcı bekler, önemli sıkıntılar, işler bekler. Aynı zamanda birde şu var; Güneydoğu`da ciddi bir yatırım var. Kaynak aktarımı, okullar, ulaşım olsun, valinin tasarrufunda. Sosyal destek daha fazla, birde yatırımcının güven hissetmesi gerekir, bunu da vali sağlıyor. Teşvik anlamında yatırımcıda size gelmek zorunda. Bürokratik işlemlerin yürümesi açısından yerelde travma geçirmiş bir bölge. Yerel idarecilerin bir kısmı inisiyatif, bir kısmı cesaretini kullanıyor. Böyle olunca da valiye ulaşması gerekiyor. Kalkınma her yerde özel sektör ile birlikte olur" dedi.
"BALIKESİR HER AÇIDAN POTANSİYELİ OLAN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR"
Terör gibi, Türkiye`nin en önemli sorunun ağırlıklı olarak hissedildiği bir coğrafyadan, Batman`dan Balıkesir`e gelen ve burada farklı insanlar ve sorunlarla karşılaşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir ve Balıkesirli vatandaşlar ile ilgili düşüncelerini EKSPRES ile paylaştı.
Balıkesir`in ise güneydoğudan çok daha farklı özelliklere sahip olduğunu belirten Vali Turhan, "Kültür ve sanat adına da, Balıkesir gerçekten güzel bir şehir. İnsanların sokakta sıkıntısız yürümesi, sizlerin değil; ama benim dikkatimi çekiyor. İnsanları huzurlu ve mutlu görünce kucaklayasım geliyor. Selam veriyorsunuz, alıyorsunuz. Balıkesir her açıdan potansiyeli olan önemli bir şehir. Önümüzdeki süreçte Balıkesir çok farklı noktalarda olacak. Yatırım geliyor. Çin heyeti önceki gün geldi.70 Milyon dolarlık bir yatırım ve 650 kişi çalışacak. Çin`e özgü bir Organize Sanayi istiyorlar. Balıkesir 20 milyon nüfusun ortasında bir şehir. Müthiş bir potansiyel" dedi. Kaymakamlık döneminde de valilik döneminde de birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirten Vali Turhan, "Eğitim ile 1998 yılından itibaren ilgilendim. Birinci önceliğim hep eğitim oldu. Hem kaymakamlık dönemimde, hem de Batman`da eğitime öncelik verdim. Örneğin Batman`da 3 yılda 2 bin 700 yatağa ulaştık. Kız yurdundaki yatak sayımız bu ve sadece Milli Eğitim kaynaklarından değil, hayırseverlerden tutun İçişleri Bakanlığı ödeneklerine kadar. Balıkesir`de de birinci işimiz eğitim olacak. Bu `eğitimde sorun var` manasını taşımamalı. Balıkesir eğitimde en iyi iller arasında. Üniversite sınavlarında bir dönem 5`nci, bir dönem 15`nci olmuş. Bence ilk 10, 12`lerde.Bu yeterli değil. Batman`da 18 lise inşaatı devam ediyor. Balıkesir`de derslik sorunu yok, dershane sorunu yok; fazlalığınız var. Bazı okullarda akıllı tahtalar var. Bir okulumuzda tablet uygulaması var. Balıkesir`deki öğrenci velisi, insanı önemsiyor, eğitimde bilinçli ve takip ediyor. Eğitimdeki en önemli şeydir bu. Eğitimin üçayağı var. Öğretmen, öğrenci ve veli. Temel problem hep veli olmuştur. Her öğretmen veli ziyareti yapacak. Her sınıf öğretmeni, sınıfın yarısı kadar veliyi ziyaret edecek. Burada, başarı nasıl arttırılabilir? Bunlar düşünülmeli. Çocuklarınız varsa ve başarılı ise, hangi makamda olursanız olun mutlusunuz. Değilse sizde değilsiniz. Eğitimdeki başarı, zincirleme bir başarı. Eğitim ve istihdam temel sorunlar ve Balıkesir`de 5 organize sanayi var. Tarım, hayvancılık, turizm önemli" şeklinde konuştu.
"Benim tarzım `konuşmak, tartışmak, paylaşmak, uygulamak`" diyerek, paylaşımcı, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı uygulayacağını ortaya koyan vali Turhan, " Balıkesir`de güçlü ve güzel bir Sivil Toplum yapısı var. Ben hayran kaldım. Odalar, borsalar olsun. Hazır bir kabul gördüm. İnsanlara hizmet etmek güzel. Batman benim için farklı ve unutmayacağım bir yer. Burada hazır bir kitle var. Hatırını soracağınız ve iletişim kuracağınız. Çocuklar ile, muhatap olmayı seviyorum ve bunu da yapıyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli