Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Turhan iş adamlarına seslendi: Hayallerinizi geniş tutun

Vali Turhan iş adamlarına seslendi: Hayallerinizi geniş tutun

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Sanayi Odasında yaptığı konuşmasında işadamlarına seslenip, Hayallerinizi geniş tutun açıklamasında bulundu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Sanayi Odası`nda yaptığı konuşmasında işadamlarına seslenip, "Hayallerinizi geniş tutun" açıklamasında bulundu. 
Balıkesir Sanayi Odası`nın konuğu olan Vali Ahmet Turhan, işadamlarından hayallerini 2023 Türkiye vizyonuna göre yükseltmelerini istedi. 
Turhan, "2023 vizyonuna ulaşmak, biz seyrederek olmayacak. Balıkesir bu hedefe ulaşmada lokomotif illerden biri olacak. Ben diyorum ki 2023`de Balıkesir`in ihracatı 10 milyar dolar civarında olmalı. Bu bir hayal ama bence yere basan, gerekçeleri olan bir hayal. Her bir işadamının böyle bir hayali olmalı" dedi.
Turhan: "Balıkesir, Türkiye`de yatırıma uygun il"
Turhan "Balıkesir büyük, ciddi dinamikleri olan, tarım, hayvancılık, sanayi, turizm, kaplıcalar, milli, parklar, madenler, rüzgar enerjisine kadar sahip bir il`e valilik yapmak benim için onur. Bizim yaptığımız asli hizmet değil asli olan sizlerin yaptığınız. Memleketin asıl kahramanları yanlarında birkaç kişiye de olsa istihdam imkanı sağlayan, aş veren sizlersiniz. Bizlerde bu kapsamda her Türlü bürokratik işlemlerde yanınızdayız. Türkiye`de de şu anda yatırım yapma imkanıyla gerek yerli gerek yabancı sermaye açısından en uygun yer Balıkesir. Lojistik açıdan çok uygun bir yer. İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerin merkezinde olması, İstanbul-İzmir otobanıyla beraber merkez oluşturacak olmamız çok önemli. İstanbul ve Trakya`dan illerin nizam planlarıyla beraber sanayinin İstanbul ve çevresinden dışarı çıkması söz konusu olduğunda sanayi Güney Marmara`ya kaymaya başladı. Balıkesir olarak sadece yerli sanayi ile sınırlı kalmamızın imkanı yok, bu çok ciddi bir avantaj. Yakın zamanda çok büyük holdinglerin Bandırma ve çevresinde büyük arazilere yatırımları söz konusu olacak. Çevre illere göre bakir kalan Balıkesir yatırım için çok daha uygun. Bursa, İzmir gibi illerde OSB`de arazi fiyatlarının m2 si 400 dolarlara kadar çıkıyor. Balıkesir`de ise çok daha uygun şartlarda yatırım yapabiliyorsunuz. Bu bir avantaj" dedi.
Turhan: "Balıkesir`in ihracatı 10 milyar dolar olacak"
2023 vizyonuna ulaşmak biz seyrederek olmayacak. Belki Balıkesir bu hedefe ulaşmada lokomotif illerden biri olacak, olması gerekiyor, aksi halde bu mümkün değil. 2023 vizyonunda milli gelirimiz yaklaşık kişi başı 3 katı, ihracatımız 5 katı artmalı. Balıkesir olarak ne olmalı ? Her birimiz hedef koymalıyız. Ben diyorum ki 2023`de Balıkesir`in ihracatı 10 milyar dolar civarında olmalı. Bu bir hayal ama bence yere basan, gerekçeleri olan bir hayal. Her bir işadamının böyle bir hayali olmalı. 100 kişi çalıştırıyorsa 500 kişi çalıştırmalı. Bunun için dönüşme yetmiyor, sıçrama yapmanız gerekiyor. Eğer dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyorsak markaya sahip olmamız gerekiyor. Sadece üretmek yetmiyor. Markalarımız olması gerekiyor, bunu yapacak işadamlarımız, kuruluşlarımız fazlasıyla var. Bunun için ARGE hayati önem taşıyor. Sanayici olarak uzun vadede ayakta durmak istiyorsak ARGE`ye para ve zaman ayırmamız gerekiyor." Dedi.
Balıkesir Sanayi Odssı Meclis Başkanı Rona Yırcalı ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Vali Ahmet Turhan`a plaket vererek teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli