Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Vali Turhan mehter ekibini ağırladı

Vali Turhan mehter ekibini ağırladı

Balıkesir Mehteranı Tanıtma ve Geliştirme Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Servet Avcı ve dernek üyeleri Vali Ahmet Turhanı makamında ziyaret etti.

Balıkesir Mehteranı Tanıtma ve Geliştirme Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Servet Avcı ve dernek üyeleri Vali Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti.
Mehteran takımı kıyafetleriyle valilik makamıma gelen Balıkesir Mehteran takımının ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Turhan, "Mehteran bize ecdadımızın bıraktığı en güzel emanetlerden biridir" dedi.
Yapılan ziyarette, milli ve manevi değerleri en iyi şekilde yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Avcı, "Bizden sonraki gelen nesile bırakabileceğimiz en değerli varlıklarımızdan birisi de manevi değerlerimizdir. Bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederiz." dedi.
Kültürümüzde mehterin çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Turhan, Balıkesir Mehteran takımının performansının beğeniyle takip ettiklerini dile getirdi.
Turhan, "Mehteran, bize ecdadımızın bıraktığı en güzel emanetlerden biridir. Sizde bunu çok güzel bir şekilde yapıyorsunuz Bu mehteran takımınızın gönüllülerden oluşması buna daha da anlam katıyor" dedi. Balıkesir Mehteran Takımı üyesi Mustafa Saran Vali Turhan`a kendisinin yazdığı "Balıkesir" isimli şiirini okudu.
Samimi bir ortamda geçen ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false