Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Turhandan İGM üyelerine veda yemeği

Vali Turhandan İGM üyelerine veda yemeği

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir İl Genel Meclis (İGM) üyeleri ile veda yemeğinde bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir İl Genel Meclis (İGM) üyeleri ile veda yemeğinde bir araya geldi.
Yeni yasalaşan 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile ilimizin Büyükşehir Belediyesi olması nedeni ile Vali Ahmet Turhan, yerel seçimler ile görevleri ve tüzel kişiliği sona erecek olan il genel meclisi üyelerine veda yemeği düzenledi.
Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe Vali Turhan`ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.
Yemeğin açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, 30 Mart seçimleri ile birlikte İl Genel Meclisinin ilimizde tamamen kapanacağını ve İl Genel Meclisi Üyesi seçimi yapılmayacağını, ilimize tayin olduğu günden bugüne kadar uyumlu bir çalışma ortamı yaratmış olması nedeni ile Vali Turhan`a teşekkür etti.
Vali Turhan konuşmasında; "Balıkesir`e tayin olduğum günden bugüne kadar İl Genel Meclisi Üyeleri ile çok uyumlu ve zevkli bir çalışma ortamı yakaladık. İl Genel Meclisi Üyeliği doğup, büyüdüğün yaşadığın şehre hizmet etme açısından bence siyasetin en güzel makamlarından birisi. Özellikle son iki yıldır çok verimli çalışmalar gerçekleştirdik. Bazı illerde nasıl olsa kapanıyoruz diye okul ihalelerinin bile yapılmadığını duyuyoruz.  Balıkesir İl Genel Meclisi son iki yılda kendine yakışan bir çalışma gerçekleştirdi. Farklı partilerden olmanıza rağmen Balıkesir`in menfaati doğrultusunda ortak noktada buluşarak kararlar almanız gerçekten takdire şayan bir durum. İl Genel Meclisi kapanmadan önce yapılan verimli çalışmalar ile çok güzel bir final yaptı diye düşünüyorum. Büyükşehir kanunu ile kaynakların bir merkezde toplanması ve kararların bir merkezden alınmasının ben çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte yerel yönetimi, idarecisi, siyasileri, basını ve sivil toplum kuruluşları ile ortak akıl oluşturulur ve güzel bir planlama yapabilirsek Balıkesir Türkiye`de örnek bir Büyükşehir olacaktır. Sözlerimi tamamlarken sizleri tanımak, sizlerle tanışmak benim için bir zevkti.  Bundan sonraki yaşamanızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor hepinize Balıkesir halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların sonunda Vali Turhan, İl Genel Meclisi Üyelerine plaket takdim etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli