Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Ustaoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Vali Ustaoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir genelinde görev yapan yerel ve ulusal basının sahipleri, temsilcileri ve çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir genelinde görev yapan yerel ve ulusal basının sahipleri, temsilcileri ve çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.  
Balıkesir Öğretmen Evi’nde düzenlenen programa Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Basın İlan Kurumu Balıkesir Şubesi Müdürü Halil İbrahim Parlak, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Hulusi Öztürk, Özel Kalem Müdürü İsmail Doğru ve basın mensupları katıldı.  
Vali Ustaoğlu, programda yaptığı konuşmada, “Ortak amacımız bu nadide şehrin güvenliği, huzuru ve gelişimi için çalışmaktır. Şunu özellikle ifade etmem gerekirse ilimizin refahı için bizden önce hizmet bayrağını taşıyan Sayın Valilerimiz, Emniyet Müdürlerimiz, Jandarma Komutanlarımız ve tüm il yöneticilerimize şehrimizde gerçekleştirdikleri önemli ve kalıcı çalışmalar ve hizmetleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile huzurunuzda ilimize emeği geçen her bir kamu görevlisine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.  
Balıkesir’in, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında çok önemli fırsatları kendi içinde barındıran bir şehir olacağına dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Balıkesir; güçlü tarım ve hayvan potansiyeliyle bırakın Türkiye’yi, Avrupa’yı doyuracak kapasiteye sahiptir. Diğer yandan termal kaynakları; önümüzdeki dönemde kaplıca dışında, seracılıkta da çok önemli yer tutacaktır.  İlimizin en güçlü potansiyeli olan turizmiyle, başta Balıkesir OSB olmak üzere ilçelerimizde bulunan 7 OSB ile gelecek adına güçlü fırsatlar sunmaktadır.” dedi.  
Basınla iletişimde temel hedefin kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu işaret eden Ustaoğlu, “İlimizin imajının ve güzel görünümünün Ülke ve Dünya çapında olumlu olarak artırılmasına katkı sunmaktır. İl Yönetimi olarak başta şahsım olmak üzere kurumlarımızla basına açık olacağız. İletişim kanallarımız 24 saat üzerinden devam edecektir. Toplantımızın ana konusunun güvenlik odaklı da olmasını istedik. Bu konuda yaklaşık iki aydır ilimizin ve ilçelerimizin genel görünümünü ve suçla mücadelesinin resmini çıkarmaya çalıştık. Bu kapsamda terörle ve teröristle mücadele, organize suç örgütleri, çete ve mafya türü suç grupları ile mücadele, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı çağın en büyük illeti olan uyuşturucudan korumak için uyuşturucu ile mücadele, düzensiz göç ile mücadele, asayiş suçları ile mücadele, trafik kazalarını azaltma trafik düzenini sağlama gibi suç ve suçlular ile mücadelede 5 önceliğimiz var. İlimizdeki mevcut hassasiyetin de aynı duyarlılıkla devam edeceğine inanıyorum.” diye konuştu. 
Vali Ustaoğlu, konuşmanın ardından basın mensuplarının gündeme ve Balıkesir’e dair sorularını yanıtladı.   Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı