Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali ve Eşi El Sanatları Sergisini Gezdi

Vali ve Eşi El Sanatları Sergisini Gezdi

Balıkesirde, Türk Süsleme ve El Sanatları sergisi açıldı. Sergiyi eşiyle birlikte gezen Vali Ahmet Turhan, seramik ve çini atölyesi için en büyük eksikleri olan fırın alma sözü verince kursiyerler büyük bir sevinç yaşadı.

Balıkesir`de, Türk Süsleme ve El Sanatları sergisi açıldı. Sergiyi eşiyle birlikte gezen Vali Ahmet Turhan, seramik ve çini atölyesi için en büyük eksikleri olan fırın alma sözü verince kursiyerler büyük bir sevinç yaşadı.
Vali Ahmet Turhan ve eşine ebru, el işi ürünler ile yine el işlemeli havlu hediye edildi. Sergideki ürünleri çok beğenen Vali Turhan`ın eşi Nurhan Turhan, yaptığı açıklamada, kendisinin de daha önce aynı şekilde kurs aldığını, bu işin son derece zevkli ve güzel olduğunu söyledi. 
Hocaları ve kursiyerleri tebrik eden Bayan Turhan, "Hanımların elinin değdiği her şey çok güzel, ellerine sağlık hocalarımızı tebrik ediyorum. Katıldıkları için de kursiyerleri tebrik etmek lazım, böyle hepçi çok güzel ürünler ortaya çıkarmışlar. Ben de yabancı değilim, ben de geçen sene kursiyer idim, kendi çapımda bir şeyler yaptım. Onun size kattığı keyif çok ayrı" dedi.
Kırkyama kursu eğitim görevlisi Serdil Okumuş, bu işin (Kırkyama) kursiyerlere, bununla uğraşanlara tam anlamıyla bir terapi gibi geldiğini, Kırkyama yapan kursiyerleri son derece rahatlattığını anlattı. 
Serdil Okumuş "Hastalığı tedavi ediyor. Kırkyama`da sinir ilacı kullanıp da bırakan öğrencilerimiz var. Çok keyifli" dedi. Tel Kırma`nın ise son derece sabır gerektiren ince bir iş olduğu kaydedildi.
Serdil Okumuş, Tel Kırmayı, "Tel Kırma eşittir sabrın sonu" diye yorumladı. 
Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Sergisinde, Toplam 107 kursiyerin 1 yıl boyunca aldıkları eğitim neticesinde ürettikleri ürünler sergileniyor. 
Sergide son olarak Çinicilik kursu kursiyerlerinin ürünlerinin bulunduğu standı inceleyen Vali Ahmet Turhan`a lise son sınıf öğrencisi olan Dilhan Akça isimli genç kursiyer tarafından kendisinin yaptığı Çini işlemeli seramik tabak hediye edildi. Vali Ahmet Turhan, eğitim görevlisi Mine Akçakoca`dan kısa bilgi alırken, kursiyerlerin Çinicilik kursu sırasında yaşadıkları en büyük sıkıntının fırın olduğunu, Balıkesir`de bu özel fırından bulunmadığı için ürünlerin hocaları tarafından İzmir`e götürülüp getirildiğini, bunun son derece külfetli ve üzücü olduğunu ilettiler. 
Kursiyerleri dinleyen Vali Ahmet Turhan, Çinicilik atölyesine derhal bu özel fırından alacağının sözünü verdi. Bayan kursiyerler Valinin müjdesi karşısında büyük sevinç yaşadı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli