Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Valilik bünyesinde 4 yeni denetim ekibi oluşturuldu

Valilik bünyesinde 4 yeni denetim ekibi oluşturuldu

Balıkesir Valiliği bünyesinde korona virüsle mücadele kapsamında dört yeni denetim ekibi oluşturuldu.

Balıkesir Valiliği bünyesinde korona virüsle mücadele kapsamında dört yeni denetim ekibi oluşturuldu.
Bütün ilçelerde denetim ve tespit yapacak olan bu yeni ekip, uygulamadaki eksiklikleri ortaya çıkarılmasının yanı sıra müdahale edebilecek.
İlimiz genelinde Ekim ayı başlarından itibaren yaşanan Covid-19 vaka sayılarındaki artış devam ediyor.
Vakalara en hızlı ve etkili şekilde müdahale edilmesi, filyasyon çalışmalarının tam olarak gerçekleştirilmesi, test çalışmaları ve tedavi süreçleri sağlık birimleri tarafından Valilik koordinasyonuyla özenle yürütülüyor.
Diğer taraftan, salgının yayılımını önlemeye yönelik çalışmalar da aynı şekilde Valiliğin il düzeyinde sağladığı geniş kapsamlı koordinasyon ile titizlikle sürdürülüyor.
Salgın Denetim Merkezi tarafından hastalığın İlimizdeki seyri anlık olarak izlenirken, gelişmelerin analizi yapılırken, alınması gereken tedbirler zamanında planlanarak uygulamaya geçirilirken, bu kapsamda son olarak 6 Kasım 2020 Cuma günü alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarının salgınla mücadelede önemli katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.
İl genelindeki denetim çalışmaları aralıksız olarak, etkili şekilde devam ederken, bu konuda yapılan bir düzenlemeyle Valiliğimiz bünyesinde dört yeni denetim ekibi oluşturuldu.
Bütün ilçelerde denetim ve tespit yapacak olan bu ekiplerimiz tarafından uygulamadaki eksikliklerin ortaya çıkarılması ve müdahale edilmesi amaçlanıyor.
8 Kasım 2020 tarihi itibariyle Balıkesir İlinde toplam 12 kırsal mahallede tam, 46 kırsal mahallede ise hane bazlı karantina uygulanıyor.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli