Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Valilik Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Valilik Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Balıkesir Valiliği, telefonla valilik adına arayarak para yardımında bulunmalarını talep eden kişilere itibar etmemeleri uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son dönemde valiliğe gelen geri bildirimler doğrultusunda dolandırıcıların telefonla iş adamlarını ve hayırseverleri telefonla arayarak yardım bahanesiyle dolandırmaya çalıştıkları ifade edildi. 

Bu gibi kişilere asla itibar etmemeleri gerektiği uyarısında bulunan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bazı şahısların iş adamlarını ve hayırseverleri Balıkesir Valiliği adına aradıklarını söyleyerek çeşitli gerekçelerle para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları Valiliğimize gelen bilgilerden anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamamaları için kendilerini para veya yardım talebi ile arayan kişilere itibar etmemeleri, bu ve benzeri bir durum ile karşılaştıklarında derhal polis veya jandarma birimine müracaat ederek bilgi vermeleri ya da Balıkesir Valiliği (0 266 2450112) ile irtibat kurarak bilgi paylaşmaları suç işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır. Bu vesileyle hayırsever iş adamları, esnaf ve vatandaşlarımıza bir kez daha hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak kimseden ihtiyaç sahipleri için para ve yardım talep etmeyeceğini hatırlatırız." Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli