Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Valilik, kontrollü sosyal hayat süreci kararlarını açıkladı

Valilik, kontrollü sosyal hayat süreci kararlarını açıkladı

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, korona virüs salgını ile mücadelede gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda, kontrollü sosyal hayat sü

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, korona virüs salgını ile mücadelede gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda, kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmesinin ardından uygulanacak bir dizi karar alındı.
Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında toplandı.
İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamayla alınan kararları şöyle özetledi: ?Salgının yayılma ve vaka artış hızının düşüşe geçmesi, yaz mevsimine geçişle birlikte günlerin uzaması, iç turizmde yaşanan hareketlilik sonucu restoran, lokanta, kafeterya, kıraathane vb. işletmelerce sunulan hizmetlere duyulan ihtiyacın artması nedeniyle bahse konu işletmelerin kapanış saatleri 9 Haziran 2020 tarihinden itibaren saat 24.00´e uzatıldı. 18 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizle ilgili sokağa çıkma kısıtlamasının küçük çocukların ebeveynleri refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kaldırıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler. Sınırlama kapsamındaki vatandaşlarımızın dışarı çıkabilecekleri tarih ve saat aralığı dışında İl Hıfzıssıhha Kurulu´nun 21.03.2020 tarih ve 2020/06 sayılı kararı kapsamında ilimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın geçici olarak sokağa çıkma sınırlaması uygulaması devam ederken, şehirlerarası seyahatlerine ilişkin kararların yürürlükte olduğu göz önüne alınarak gerekli denetimler devam edecek.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı