Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Valilik tarihi binaları restore ettiriyor

Valilik tarihi binaları restore ettiriyor

Restore edilen binalar arasında Erdek Hükümet Konağı’na yer alıyor.

Balıkesir Valiliği tescilli kültür varlığı niteliğinde olan tarihi binaların restorasyonu ile ilgili çalışmalar yürütüyor. 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen restorasyon, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Balıkesir'in farklı noktalarında bulunan kamuya ait birçok bina yenileniyor, tarihi özellikleri ile yaşatılmaya devam ediyor. 
Restorasyon çalışmaları kapsamında; Burhaniye eski Faruk Kızıklı İlkokulu, Edremit eski Halk Eğitim Merkezi, Ayvalık eski Gazi Ortaokulu, Ayvalık eski Hükümet Konağı, Bandırma 17 Eylül Polis Merkezi, Ayvalık Polis Merkezi, Erdek Hükümet Konağı binaları son iki yıl içerisinde yenilenerek hizmete sunulmuş bulunuyor. 
Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ayvalık eski Jandarma binası ve İvrindi eski Gazi Evrenos İlkokulu binasındaki çalışmaların da Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bütçesinden restorasyon çalışmaları için bugüne kadar 13 milyon TL harcama yapıldığı öğrenildi. Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı