Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Valilikte Marmara Denizi toplantısı

Valilikte Marmara Denizi toplantısı

BAGFAŞ´a 50 gün süre verildi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ın, Valilikte düzenlediği toplantıda Marmara Denizi´nin sorunları ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.
Toplantıda Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı da hazır bulundu. 

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy´un katılmadığı toplantıda Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım hazır bulunurken, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Marmara Kaymakamı Göksel Yüksel, Güney Marmara´daki belediye başkanları ve liman başkanları ile BASKİ yetkilileri yer aldı.
Toplantıda bilgi veren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Marmara Denizi´nde alınması gereken acil önlemleri 21 maddede anlatırken, denize kesinlikle kanunsuz deşarj verilmemesinin takipçisi olacaklarını, müsilajı deniz yüzeyinde toplama çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Toplantıda söz alan Erdek belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Marmara Denizi´nde yaşanan bugünkü durumu, ?Bardak doldu, bir damla su, taşırmaya yetti? diye değerlendirerek, balıkçıların, yasa dışı yollarda denizin dibini tarayarak, yerle bir etmelerinin en önemli yanlış olduğuna dikkati çekti. Yapakçı, denize verilmekte olan kirli atıkların arıtıldıktan sonra denize verilmeyerek, tarımsal sulamada kullanılmasını önerirken ayrıca Gönen Çayı´nın, Erdek Körfezi´ne akan kirli sanayi atıklarının da önlenmesi gerektiğine işaret etti.
BAGFAŞ´A 50 GÜN SÜRE
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, toplantıda, faaliyeti durdurulan Bandırma Gübre Fabrikaları´nın(BAGFAŞ) son durumuyla ilgili bilgi verdi. Şıldak, BAGFAŞ´a, denize atık vermemesi için gerekli önlemleri alması için 50 günlük süre tanındığını, buna uyulmaması durumunda fabrikanın tamamen kapatılması veya başka yere taşınmasının gündeme gelebileceğini belirtti.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false