Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Valilikten salgın yönetimi ve çalışma rehberi

Valilikten salgın yönetimi ve çalışma rehberi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığından toplanan Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu, toplantıda salgın yönetimi ve çalışma rehberinde yer alacak konuları belirledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığından toplanan Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu, toplantıda salgın yönetimi ve çalışma rehberinde yer alacak konuları belirledi.
Vali Yazıcı başkanlığında toplanarak salgın yönetimi ve çalışma rehberinde yer alan hususlar, Balıkesir Valiliği internet sitesinden kamuoyu ile paylaşıldı.
Salgın yönetimi ve çalışma rehberinde yer verilen konular şöyle: ?Tüm şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin % 50´si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki karar yürürlükten kaldırıldı. Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin; Minibüsler, Dolmuşlar, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri İle İlgili Alınması Gereken Önlemler bölümünün ?Yolcular İçin Alınması Gereken Önlemler? başlıklı kısmının 4. Maddesinde ?Araçlara koltuk sayısı kadar müşteri alınabilir, ayakta yolcu alınmamalıdır. (ayakta yolcu taşımaya mahsus üretilmiş araçlar hariç) Karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz olarak oturulmalıdır? hükmünde yer alan ?ayakta yolcu taşımaya mahsus üretilmiş araçlar hariç? ibaresine ilişkin uygulamanın il/ilçelerdeki toplu taşıma hatlarının (metro, metrobüs, tramvay vb.) ve toplu taşıma için kullanılan araçlarının niteliği (ayakta ve oturarak yolcu taşıma kapasiteleri), ayakta yolcu taşımaya uygun araçların toplam taşımadaki oranı vb. unsurlar göz önünde bulundurulmuş, ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu taşıma araçlarında (metro, metrobüs, körüklü otobüs vb.) güvenli mesafe kurallarına uyulması koşulu ile % 30 oranda ayakta yolcu alınabilecek. Minibüsler, Dolmuşlar, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri, Personel Servis Araçları, Karayolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Denizyolu Yolcu Taşımacılığında kullanılan araçlarda maske takılacak, hijyen uygulamaları gerçekleşecek ve kişisel koruyucu tedbirler alınacak.? Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli