Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Valilikten salgınla ilgili yeni kararlar

Valilikten salgınla ilgili yeni kararlar

Balıkesir Valiliği, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren uygulanacak kurallar konusunda yeni bir uyarıda bulundu.

Balıkesir Valiliği, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren uygulanacak kurallar konusunda yeni bir uyarıda bulundu.

20 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerinde, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlarla 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden başlamak üzere sinema, tiyatro, konser gibi toplu olarak bulunulan alanlara girişte, uçak, otobüs, tren ve diğer toplu ulaşım araçlarıyla yapılacak şehirler arası seyahatlerde ve okullarda uygulanacak kurallar belirlenmişti.

Kurul, salgınla mücadelenin en az vaka, hasta, yoğun bakım ve vefat sayılarıyla sürdürülmesinin sağlanması için önemli kararlar aldı. Kalıcı ve sürdürülebilir normalleşmenin sağlanması için aşılamanın toplumsal bağışıklığı sağlayacak düzeye getirilmesinin önem kazanmasına vurgu yapılırken, kalabalık oluşturabilecek alanların yayılımının önlenmesi için 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmak isteyenlere negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun diğer bir kararı da seyahat edecekler için alındı. Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç dışında uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunması gerektiğine dikkat çekildi.

Havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmeye başlanacak olmasının salgının yayılmasına hız kazandırmaması için alınan kararların yanı sıra MASKE-MESAFE-HİJYEN konularında sık sık hatırlatma yapılması gerektiği de vurgulandı.



Anahtar Kelimeler: Valilikten salgınla ilgili kararlar
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli