Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

VALİ?YAZICI, 30 AĞUSTOS, ŞANLI TARİHİMİZİN BİR ÖZETİDİR

VALİ?YAZICI, 30 AĞUSTOS, ŞANLI TARİHİMİZİN BİR ÖZETİDİR

30 Ağustos Zaferi´nin 96. yıl dönümü münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir ve ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Balıkesir´de ilk tören Atatürk Anıtı´na çelenk sunulması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. Buradaki törenin ardından Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Fikret Şahin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti. Gerçekleştirilen tebrikat töreninin ardından resmigeçit töreni için protokol Kuva-yi Millîye Meydanına geçerek, bayram kutlama törenine katıldı.
Kuva-yi Millîye Meydanında gerçekleştirilen tören Vali Ersin Yazıcı, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı. İstiklal Marşı´mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öğretmen Yarbay Celal Çınar yaptı.
BU ZAFER, DERS OLSUN
Büyük Zafer´in 96. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Öğretmen Yarbay Celal Çınar, "Millet olarak bundan 96 yıl önce Dumlupınar da Aziz Şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak, ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 30 Ağustos Zaferi özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve onların dış destekçileri için ders olmalıdır. Bunun en yakın kanıtı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda ´büyük taarruz´ ruhunun ne kadar diri olduğunun göstergesidir."dedi.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Resmi Geçit Töreni de gerçekleştirildi.
Törene, resmi kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.
ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ, MİLLETİMİZİN CESARETİNE EMANETTİR
Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir resepsiyon verildi.
Balıkesir Valiliği bahçesinde verilen resepsiyona Vali Yazıcı ve Bayan Yazıcı´nın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri, Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, mülki ve askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.
Davetliler, Vali Yazıcı ve Bayan Yazıcı tarafından kapıda karşılandı.
Davetliler ile tek tek yakından ilgilenen ve katılımları nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı coşkuyla kutladıklarını ifade ettiler.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli