Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Varlık nedenimiz sizlersiniz

Varlık nedenimiz sizlersiniz

41 yaşındayız artık. Dile kolay!

41 yaşındayız artık. Dile kolay!
Yerel gazeteler, ?demokrasinin kılcal damarları? olarak tanımlanır. Bir yerel gazeteyi değil 41 yıl, 5-10 yıl bile yaşatmak çok zordur. Ekonomik sıkıntılarla boğuşa boğuşa hem ayakta kalmaya çalışmak, hem de basın yoluyla kamu hizmet vermek kolay değildir.
Bu değerlendirmeyi durumumuzdan yakınmak anlamında dile getirmiyoruz. Yalnızca bir gerçeğin altını çiziyoruz.
Gelelim, YENİ ERDEK´e.
Bu gazete, bizim değil, Erdek ve yöresinindir, öncelikle.
Bunun bilincinde bulunan YENİ ERDEK, hiçbir döneminde, tek yanlı bir basın organı durumuna düşmemiş, bölücü olmamak koşuluyla her yelpazeden düşünceye sayfalarını özgürce açmıştır.
YENİ ERDEK, tek konuda ödün vermemiştir: Atatürk ilke ve devrimleri, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi, vatanın ve ulusun bölünmez bütünlüğü. Bu ilkelerimiz, öncelikli varlık nedenimizdir.
YENİ ERDEK olarak, hiçbir dönemimizde parayı öncelikli hedeflerimiz arasında düşünmedik.
Haberlerimizi yayınlarken, her zaman sorumluluk duygusu içinde hareket ettik. Haberlerimizi mutlaka araştırarak, tek yönlü değil, haberle ilgili kişileri mutlaka dinleyerek yaptık. Haberi çarpıtmamaya, olduğu gibi vermeye özen gösterdik. Yazılması gereken haberleri, kamuoyunun gözlerinden kaçırmak adına görmezlikten gelmedik. Gazetecilik, ?zamana karşı bir yarış?tır. Elbette ki, istemeden, hatalı veya eksik haberlerimiz de olmuştur. Yanlış yaptığımızı gördüğümüzde, hiç tereddütsüz, bu hatamızı düzelttik. Bu arada, ?kutsal? kabul ettiğimiz yanıt hakkını mutlaka kullandırdık.
YENİ ERDEK Gazetesi, asla bilerek ve isteyerek, kasıtlı, kişisel hesaplar güderek veya başkasının işine yarayacak yayın yapmamıştır, yapmayacaktır.
YENİ ERDEK Gazetesi, büyük bir ailedir. Gazetenin çıkmasında emeği geçenler ve okurlarıyla büyük ve huzurlu bir aile. Gazetemiz çalışanları, her çeşit dedikodudan uzak şekilde, sadece işlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırlar.
YENİ ERDEK´in bugünlere gelmesinde en büyük payın, Erdekliler ve değerli okurlarımız olduğunun özellikle altını çiziyoruz. Her gün, gazetemize gelerek, YENİ ERDEK´i almak isteyenlerin, gazetemiz bittiğinde, boyunlarını bükerek ayrılmalarına en az biz de onlar kadar üzülüyoruz. Onların, gazetemize güvenini görmek, bize ayrı şevk ve heyecan veriyor.
41 yılın onur ve gururunu yaşadığımız bugünlerde heyecanımızda en küçük bir azalma yok. Erdek ve yöresi için yapacaklarımızın bitmediğinin bilinci içinde, gazetemizin yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyor, artık aramızda olmayanları, gazetemizin kurucuları Tuncay Ertan ve Ahmet Öksüzoğlu olmak üzere yitirdiklerimizi rahmetle anıyoruz.
Bir kez daha altını çiziyoruz ki, sizler için varız.
YENİ ERDEK



Anahtar Kelimeler: Varlık nedenimiz sizlersiniz
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false