Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vatan Partisi´nden Azerbaycan´a büyük destek

Vatan Partisi´nden Azerbaycan´a büyük destek

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak ve partililer, Azerbaycan´ın Dağlık Karabağ´da yürüttüğü harekata destek amacıyla Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı´nda basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak ve partililer, Azerbaycan´ın Dağlık Karabağ´da yürüttüğü harekata destek amacıyla Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı´nda basın açıklaması yaptı.
Azerbaycan´daki kardaşlarımızın işgal altında olan Dağlık Karabağ´ı azat etme savaşında yanlarında olduklarını ifade eden Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?İşgalci Ermenistan, vatan toprağımızı hangi yöntemle işgal ettiyse toprak o yöntemle kurtarılabilir. Balıkesir´i İzmir´i nasıl kurtardıysak Dağlık Karabağ´ı da öyle kurtarabiliriz. Azerbaycan bugün en haklı savaşı vermektedir. Azerbaycan ordusunun ve halkının bu haklı mücadelesinde kalplerimiz birlikte çarpmaktadır. Azerbaycan´a saldıran Paşinyan yönetimi Amerikan darbesiyle gelmiştir. Saldırı altında olan yalnız Azerbaycan değildir. ABD, Türkiye´yi dördüncü bir cepheden Kafkaslardan da tehdit etmektedir. Karadeniz, Akdeniz, Suriye ve Kafkaslar üzerinden ABD-İsrail tehdidiyle karşı karşıyayız. Türkiye dört taraftan kuşatma altına alınmaya çalışılmaktadır. Türkiye ve Azerbaycan bu kuşatmaya karşı ABD-İsrail karşıtlarından oluşan bir cepheyle hareket etmelidir. Gelişmekte olan ülkelerin tamamı Amerikan emperyalizminin tehdidi altındadır. Karadeniz´den Umman Denizi´ne kadar olan bölge ülkeleri zengin yeraltı kaynaklarına sahiptir. Emperyalist devletler buradaki ülkeleri bölmekle tehdit etmektedir. Amerika, İsrail ve Fransa; Yunanistan, Ermenistan, Ukrayna gibi devletleri piyon olarak kullanmaktadır. Türkiye, Azerbaycan, Rusya, İran ve Suriye devletleri bu emperyalistlere ve piyonlarına karşı vatanlarını savunmaktadır. Türkiye ve diğer dost devletlerin kurtuluşu bu ittifak potansiyelini ortaya çıkarmalarına bağlıdır. Türkiye, Azerbaycan ve KKTC´nin çıkarlarını sağlamak için stratejik planlara ihtiyaç vardır. Vatan Partisi bu kapsamda Karadeniz-Akdeniz Dostluk Planı´nı oluşturmuş ve çalışmalara başlamıştır. Bu plana göre Azerbaycan, Rusya ve Abhazya KKTC´yi tanıyacaktır. Bunun karşılığında Türkiye Abhazya´yı tanıyacak ve Kırım´ın Rusya toprağını olduğunu ilan edecektir. Karadeniz ve Akdeniz´de bölge ülkelerinin ortak çıkarları bu planın uygulanmasıdır. Bu planın uygulanması Türkiye ve Azerbaycan´ın vatan bütünlüğünü sağlayacak biricik çözümdür. Vatan masada kurtarılamaz. Vatan uluslararası kuruluşlara çağrı yaparak kurtarılmaz. Vatan silahla kurtarılır. Azerbaycan, işgal altında olan Dağlık Karabağ´ı silahla kurtaracaktır. Bize düşen kardaşlarımızla her alanda omuz omuza olmaktır. Azerbaycan bayrağını Karabağ´a asacağız. Tek millet iki devlet olduğumuzu tüm dünyaya göstereceğiz. Bugün, Azerbaycan´ı savunmak Türkiye´yi savunmaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli