Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vatan Partisi´nden metal işçisine destek

Vatan Partisi´nden metal işçisine destek

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak ?130 bine yakın metal işçisinin toplu sözleşme süreci uyuşmazlıkla sonuçlanmış, talepler arabulucuya gönderilmiştir.

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak ?130 bine yakın metal işçisinin toplu sözleşme süreci uyuşmazlıkla sonuçlanmış, talepler arabulucuya gönderilmiştir. İşveren ve işçi tarafının beklentileri arasında büyük farklar, önemli sorunlar görünmektedir. Süreç grev aşamasındadır.? dedi.
Metal işçilerinin toplu sözleşme sürecinde mutlu sona ulaşılamamasının ardından Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, yaptığı yazılı açıklamayla metal işçilerinin yanında olduklarını bildirdi.
Albayrak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Uyuşmazlık konusu, sadece ücretle ilgili konular değildir. İşveren sendikasının, yasada ve önceki sözleşmelerdeki kazanılmış hakları masaya getirmesi, tartışmaya açması, işçi tarafının itiraz ettiği önemli bir konudur. İşçilerin ikramiyeleri tartışma konusu yapılmaktadır. Fazla mesai yaptırma şekli ve fazla mesai ücreti tartışmaya açılmıştır. Denkleştirme konusu tartışılmaktadır. İhbar süresi ve ihbar tazminatı miktarları tartışma konusu yapılmaktadır. Deneme süresi artırılmak istenmektedir. Hastalanmak adeta yasaklanmakta, hastalananın ikramiyesi kesilsin istenmektedir. İşveren sendikası olan MESS yöneticilerinin esnek çalışmayı abartarak masaya getirmesi, yasayla kazanılmış hakları dahi tartışmaya açması, doğru bir yaklaşım değildir. Üretim ve bölüşüm ilişkisi bakımından da, haklar bakımından da, ciddi huzursuzluklara davet çıkarılmaktadır. Üreticinin, işçinin ruh hali kötüleşecek, iş barışı ve verimlilik zaafa uğrayacaktır. Ekonominin giderek hassaslaşan şu sürecinde üretim dengeleri zaafa uğrayacaktır. İşçi tarafının itirazları haklıdır. Vatan Partisi, kazanılmış hakların tartışmaktan vazgeçilmesini ve işçilerle el sıkışılmasını önermektedir. Bu kapsamda Türk- Metal Sendikası´nın 19 Ocak´ta Bursa´da düzenleyeceği mitinge Balıkesir İl Teşkilatımız kitlesel olarak katılım gösterecek ve işçilerin yanında olacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli