Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vatan Partisi’nden kırsalda ‘Üretim Devrimi’ kurultayı

Vatan Partisi’nden kırsalda ‘Üretim Devrimi’ kurultayı

Vatan Partisi geçtiğimiz hafta Ayvalık İlçesi kırsal Çakmak Mahallesi’nde bu hafta da Balya’nın Ilıca Mahallesi’nde ‘Üretim Devrimi’ Kurultayları düzenledi.

Vatan Partisi geçtiğimiz hafta Ayvalık İlçesi kırsal Çakmak Mahallesi’nde bu hafta da Balya’nın Ilıca Mahallesi’nde ‘Üretim Devrimi’ Kurultayları düzenledi. 
Hayvancılık ve zeytincilik ile geçimini sağlayan Çakmak Mahallesi’nde meraların “Bütünşehir Yasası” ile hazineye devredilmesi sorun yaratıyor. 1.300 dönümlük mera alanı içerisinde bulunan barınakların yıkılmasını isteyen yetkililer, bazı köylülere para cezası yazıyor. Öte yandan üretim maliyetlerinin her geçen gün artması hem hayvancıları hem de zeytin üreticilerini zor duruma sokuyor. 
Kurultayın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanı ve Yüksek Maden Mühendisi Abdülaziz Şenel, kırsal mahalle sakinlerinin her sorununda yanında olduklarını belirterek Ayvalık’ın diğer kırsal mahallelerinde de ‘Üretim Devrimi’ Kurultayı yapacaklarını söyledi. 
Çakmak Mahallesi Muhtarı Ali Girgin’in de katıldığı kurultayda Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, partilerinin önderliğinde kurulacak Üreticilerin Milli Hükümeti ile zorlukların aşılabileceğini anlattı. 
Mahalle sakinlerinin mera sorununu dillendirmesi üzerine, hem ilçe hem de ilde bulunan mera komisyonları ile Tarım ve Orman İl Müdürlükleri nezdinde girişimlerde bulunacaklarının sözünü veren Albayrak, Bütünşehir Yasası’nı kaldırarak köy tüzel kişiliklerini ve belde belediyelerini yeniden oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi. 
Öte yandan Balya ilçesinin eski beldelerinden olan Ilıca Mahallesi’nde düzenlenen ‘Üretim Devrimi’ Kurultayı’nda da, Ilıca Muhtarı Metin Salgın, Yenikavak Muhtarı Ramazan Dağbaşı, Karacahisar Muhtarı Ziya Yılmaz ve Gökmusa Muhtarı İlyas Özdemir olmak üzere 4 muhtar ile çok sayıda üretici söz alarak sorunlarını dile getirdi. 
Başta yem, gübre ve mazot olmak üzere üretim maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar, üretmek için desteklerin artması ve çiftçi borçlarının ertelenmesi gerektiğini anlattılar. 
Ayrıca Ilıca’daki PTT şubesinin kaldırılması nedeniyle civardaki 15 köyün mağdur edildiğini aktaran vatandaşlar, Ilıca’yı diğer mahallelere bağlayan 4 köprünün bakımsızlığından ve darlığından şikayet ederek Vatan Partisi’nden destek istediler. 
Vatan Partisi İl Başkanı Albayrak, PTT şubesinin yeniden kurulması ve köprü sorunun çözülmesi için harekete geçeceklerinin sözünü verirken, önceliklerinin “üretici baş tacı” sloganıyla kırsalda üretim şevkini artırmak olduğunun altını çizdi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı