Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vatandaş, havai fişek gösterilerinden rahatsız

Vatandaş, havai fişek gösterilerinden rahatsız

İlçede her yaz sezonunda yaşanan havai fişek kullanıma bu yıl izin verilmemesi isteniyor.

İlçede her yaz sezonunda yaşanan havai fişek kullanıma bu yıl izin verilmemesi isteniyor.
İlçelerde tertiplenen etkinliklerde kullanılmaya başlandıktan sonra, düğün ve cemiyetlerde de kullanılmaya başlanan ve her geçen gün kullanımı giderek artıp artık moda olan havai fişek kullanılmasından doğan rahatsızlık vatandaşlar tarafından gündeme getirildi.
Erdekli vatandaşlar, Çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûnunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır” hükmünü taşıyan, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği'nde belirtilen hususların bu yaz sezonunda uygulanıp uygulanmayacağını yetkililere sordu.   
Yönetmelikte, Eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin, çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda yapılması yasaktır hükmü de bulunuyor. 
Aynı yönetmelik, eğlence maksatlı patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi faaliyetlerde ‘Hassas Bölge'lerin tespitiyle ilgili kararın kaymakamlıklarca verileceğini de belirtiyor.
Yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla açığa çıkacak olan düğünlerde, havai fişek kullanmayı adet edinmiş magandalara dur diyecek uygulamanın ivedilikle başlamasını isteyen vatandaşlar, yasağa uymayanlar için de caydırıcı cezai müeyyidenin uygulanmasını talep ediyor.  
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli