Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Vatandaşa güven böyle olur!

Vatandaşa güven böyle olur!

Aşağı Yapıcı’da ilginç bir ürün tezgâhı

Erdek’e bağlı Aşağı Yapıcı Mahallesi’nde bir esnaf, kendi yetiştirdiği ürünleri sattığı tezgâhın önüne “Ürünlerin üstünde yazılı parasını yandaki kutuya atın” yazısını koydu.
80 yaşında bulunan Şaban Topuz, Erdek Ziraat Odası yönetim kurulunda görev yaptığını, Bandırma Tuhafiyeciler Odası, Bandırma Sebzeciler ve Meyveciler Odası’nın kurucuları arasında yer aldığını belirterek, şunları söyledi:
“Bir esnaf olarak vatandaşlarımıza güveniyorum. Bugüne kadar bu işi suiistimal ederek, aldığı ürünün parasını kutuya atmayan vatandaşa rastlamadım. Şu anda tezgâhımda, Kapıdağ’ın mor soğanı var. Ayrıca zeytincilik yapıyor, domates, fasulye, kabak gibi çeşitli ürünler üretiyorum. Hepsinde de vatandaşa güvenerek, ürünün parasını kutuya atmalarını istiyorum.”
Selanik göçmeni olan Şaban Topuz, ailesinin geçimini çiftçilikten sağladığını, üç torununu da okuttuğunu belirtirken, Erdek Ticaret Odası’nın girişimleri sonucunda, Kapıdağ mor soğanına “coğrafi işaret” alınmasının, bu ürünün değerini artırdığını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Vatandaşa güven böyle !
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı