Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Viyana Büyükelçiliğinin tabelası meclisin gündeminde

Viyana Büyükelçiliğinin tabelası meclisin gündeminde

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Viyana Büyükelçiliğinin girişinde bulunan üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yazan ibarenin yerinde bugün Türkiye Büyükelçiliği yazdığını meclise getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Viyana Büyükelçiliği`nin girişinde bulunan üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği" yazan ibarenin yerinde bugün "Türkiye Büyükelçiliği" yazdığını meclise getirdi.
Gümüş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`na iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesiyle, Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği`nin girişinde yer alan "Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği" biçimindeki tabelanın kaldırılarak yerine "Türkiye Büyükelçiliği" ibaresinin bulunduğu tabelanın asılmasını TBMM gündemine taşıdı.
Gümüş: "T.C. ibaresinin kaldırıldığı yerlere büyükelçiliklerimizde mi eklendi?"
Daha önce Sağlık Bakanlığı, Valilikler ve Ziraat Bankası gibi kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerinin başındaki T.C. ibaresinin kaldırılmasının kamuoyunun tepkisini çektiğini dile getiren Gümüş, bu değişikliğin son olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin yurtdışındaki temsilciliklerimizde de yapılmaya başlandığına dikkat çekti.
Gümüş: "Bu değişikliğin gerekçesi nedir?"
Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği`nin girişinde yer alan "Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği" biçimindeki tabelanın kaldırılarak yerine "Türkiye Büyükelçiliği" ibaresinin bulunduğu tabelanın asılmasının gerekçesini Dışişleri Bakanı Davutoğlu`na soran Gümüş, aynı değişikliğin diğer dış temsilciliklerimizde de yapılmasına yönelik bir çalışmanın olup olmadığını da sorularına ekledi.
Gümüş, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti`ni yurtdışında temsil etmekle görevli olan diplomatlarımızın katıldığı bir uluslararası toplantıda, kendilerine "Türkiye Temsilcisi" biçiminde mi yoksa "Türkiye Cumhuriyeti Temsilcisi" biçiminde mi hitap edildiğini de sordu.
Gümüş`ün, ilettiği sorular: ""Türkiye Cumhuriyeti`nin tüm yurtdışı temsilciliklerinde yer alan "Cumhuriyet" ibaresinin Viyana Büyükelçiliğimizin kapısındaki tabeladan kaldırılmasına ilişkin değişikliğin gerekçesi nedir? Aynı değişikliğin diğer tüm Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve Daimi Temsilciliklerde yapılması hususunda Bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir? Türkiye Cumhuriyeti`ni yurtdışında temsil etmekle görevli olan Büyükelçilerimiz, Başkonsoloslarımız ve Daimi Temsilcilerimiz uluslararası bir toplantıya katıldıklarında, kendilerine "Türkiye Temsilcisi" biçiminde mi yoksa "Türkiye Cumhuriyeti Temsilcisi" biçiminde mi hitap edilmektedir?"
Gümüş, önergesine, konuya ilişkin tabelanın fotoğrafını da ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli