Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vizyon Proje yarışmasının ödülleri MIPIM Fuarında verildi

Vizyon Proje yarışmasının ödülleri MIPIM Fuarında verildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un vizyon projelerinden olan Bandırma Tematik Park için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışmasının ödülleri Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Fransa´nın Cannes kentind

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un vizyon projelerinden olan Bandırma Tematik Park için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışmasının ödülleri Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Fransa´nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM Fuarında verildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un vizyon projeleri arasında yer alan Bandırma Tematik Parkı için düzenlenen Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması´nın ödül töreni Fransa´nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarı MIPIM´de yapıldı.
Onlarca ülkeden 124 tasarımın katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Başkan Uğur birlikte verdi.
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur, Bandırma´da 250 dönümlük bir alan üzerine Tasarım Parkı kurmak istediklerini söyledi. Bunun için uluslararası bir yarışma açtıklarını ifade eden Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Yarışma 15 gün önce neticelendi. Jürimizi temsil eden 4 yabancı bir Türk birlikte karar verdiler sonuçlara. Yine Ortadoğu Teknik Üniversitesi´nden Abdi Güzel hocamız jüride yer aldı. 124 tasarım proje katıldı bu yarışmaya. 124 yarışmacının yüzde 40´ı yurtdışından katılım gösterdi. Jürimizin yaptığı çalışma ile 1., 2. Ve 3. İle 7 tane de mansiyon alan belirlendi. İstiyoruz ki hem Balıkesir´imizi hem ülkemizi dünyaya tanıtalım. Tasarım Parkı projemizde mühendislik ve mimarlık fakülteleri öğrencileri uygulamalı eğitim görsün. Burada yine açmayı düşündüğümüz mimarlık mühendislik enstitüsü var. Balıkesir´in hinterlandı geniş. İstanbul´undan İzmir´ine kadar mimarlık- mühendislik fakülteleri buradan istifade etsin. Tasarımcılar burada çalışsın. Öğrenciler uygulamalı eğitim görsün. İnşallah kısa sürede de projemize başlamak istiyoruz. Ülkemize bir an önce hizmet etmeye başlasın istiyoruz.?
Törende, Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´de bir konuşma yaparak Başkan Uğur ve ekibini böyle bir projeye imza attığı için teşekkür etti.
Belediye Başkanlığı´nın insanı heyecanlandırıp, genç tutuğunu söyleyen Bakan Özhaseki, ?21 sene yaptığım için tecrübe ile sabit bu konu. Edip Uğur´da gittikçe gençleşiyor Maşallah. Şehirlerin ömrü, ülkelerin ve devletlerin ömründen daha uzundur. Anadolu´da 10 bin yılıklı şehirler vardır ama 10 bin yılık ülkelere rastlayamazsınız. Kültürler ve medeniyetler şehirlerde gelişir. Şehirler canlı birer organizmadır. Yani taşla topraklardan ibaret olan, cansız bir takım bileşenlerin yan yana geldiği kaba saba yapıların birleşimi değildir. Aynı insanlar gibi onlarında ruhu vardır. Onlarda doğarlar, büyürler, ihtimam gösterilmek isterler, bakım isterler. Ve neticesinde de insan hayatı gibi şehirlerinde hayatları sona erer. Özellikle ülkemizde şehirlerin birbirinden çok farkı özellikleri vardır. Belediye Başkanları bu özellikleri ve avantajlara dikkat ederek, öne çıkararak, ısrara ederek şehirlerini geliştirmeyi kendilerine görev edinirler? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve Başkan Uğur tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenine juri üyeleri, yarışmacılar, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli