Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Windsurf Okulu Cunda´da

Windsurf Okulu Cunda´da

Adrenalin sevenlerin bu tutkularını dalgalarla buluşturduğu spor dalı Windsurf Okulu Ayvalık-Cunda´da açıldı.

Adrenalin sevenlerin bu tutkularını dalgalarla buluşturduğu spor dalı Windsurf Okulu Ayvalık-Cunda´da açıldı.
Ayvalık Belediyesi´nin girişimleriyle Cunda Arka Deniz Koyu´nda yaşama geçirilen, 7´den 70´e hemen her yaş grubuna açık olan Windsurf Okulu hizmet vermeye başladı.
Antrenörler Buğra Kandiş ve Kerem Urul´un eğitmenliğinde yürütülen kurslardan aralarından 60 yaşında sporcuların da yer aldığı 25 öğrenci yararlanıyor.
Cunda Arka Deniz Koyu´nun sürekli esen rüzgar nedeniyle sörf yapmaya uygun ender koylardan biri olduğunu söyleyen Antrenör Buğra Kandiş, ?Korona virüs döneminde kişisel spor yapmak isteyenler için çok uygun bir spor dalı. Bu sporu yapmak isteyenlerin yüzme bilmesi yeterli. Her yaş grubundan öğrenci kabul ediyoruz, malzemeleri biz temin ediyoruz. Adrenalin sevenlerin bu tutkularını dalgalarla buluşturduğu bir spor dalı olan Windsurf, özellikle genç yaşlarda başlayanların güçlü bir vücut yapısına sahip olmasını sağlıyor.? dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin´in katkılarıyla Arka Deniz Koyu´nda Temmuz ayında okulun açılışının yapıldığını hatırlatan Kandiş, kışın da gerekli sörf kıyafetleri giyildikten sonra, soğuk ile birleşen rüzgarın keskin dokunuşlarında heyecanlı bir sörf deneyimi yaşamanın mümkün olduğunu söyledi.
Amatör ya da profesyonel olsun Türkiye´de ve dünyada sörf yapılabilecek birçok rota bulunduğunu hatırlatan Antrenör Kerem Urul ise ülkede en gözde sörf merkezinin Alaçatı´da bulunduğunu, ancak Cunda´nın da gerek gün boyu esen rüzgarı, gerekse korumalı bir koya sahip olması nedeniyle yakın gelecekte ilgi odağı olacağını işaret etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Windsurf Okulu Cunda
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli