Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Yağlı Güreş Birliği Balıkesir´de toplandı

Yağlı Güreş Birliği Balıkesir´de toplandı

Balıkesir, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclis Toplantısı´na ev sahipliği yaptı.

Balıkesir, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclis Toplantısı´na ev sahipliği yaptı.
Birlik Encümen üyelerinin seçildiği ve birliğe üyelik başvurusu yapan belediyelerin başvurularının görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz yaptı.
Toplantıda, ortak paydalarının belediyecilik olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, beş ana unsur ile şehre ve insanlara hizmet ettiklerini söyledi.
?Biz karar verdik yapıyoruz? demek yerine istişare ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz ?Birinci unsurumuz katılımcı belediyecilik. Biz, istişarelerimizi bir politikaya dönüştürüp hizmete çeviriyoruz. İkinci boyutumuz ise kültürel belediyecilik. Belediyecilik anlayışımızın içerisinde en önemlilerinden birisi de birlikteliğimizi sağlayan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği. Belediyelerimiz ortak faaliyetler düzenleyip o şehrin ihtiyacını karşılaması gerekiyor.? dedi.
Elini taşın altına koymuş belediyelerle bir araya geldiklerini ve federasyonunda duruşunun, tarzının net bir şekilde belli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz ?Tamamen bu işe sahip çıkarak kargaşayı engellemek amacımız. Güreşçilerimizi davet etme, sahanın organizasyonu, pehlivanların ihtiyaçlarını giderme buradaki tüm ön hazırlıkların yapılıp pehlivanların güreşecek halde antrenmanlı olmasını sağlama gibi işleri yüklenen belediyelerimiz. Biz, bu birlikten bir sinerji doğuralım, suyu doğru akıtalım ve bu işi olması gerektiği gibi yaparak çağın gerektirdiği standartları yakalayalım. Tüm güreşlerimizi kayıt altına alalım, yüzyıllar sonra bile geçmişe baktığımızda arşivlerimizden kim nasıl güreşmiş ne yapmış diye bakabilelim.? diye konuştu.
Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptıkları konuşmalarda, Ata sporlarının önemli ve vazgeçilmez olduğuna dikkat çekip, ?Ancak yağlı güreş gibi bizi birbirimize bağlayan, yakınlaştıran başka bir spor yok. O yüzden yaşatılması için mücadele ediyoruz." İfadelerine yer verdi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yağlı güreşlerin yapılması konusunda Bilim Kurulu´nun kararını beklediklerini ifade ederek "İnanıyorum ki, Kırkpınar Güreşlerini yapacağız. Bunun yapılmasını sağlarsak diğer güreşlerimizi de gündeme getirebiliriz." dedi.
Yapılan meclis toplantısında; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk Encümen üyesi olarak seçildi.
Ayrıca Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´nin adı daha kapsayıcı olması adına Yağlı Güreş Birliği olarak değiştirildi. Bunun yanı sıra; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi´nin yeni üyelik başvuruları görüşülerek üye olmalarına oy birliğiyle karar verildi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli