Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yağlı Güreş Takımı madalyaları topluyor

Yağlı Güreş Takımı madalyaları topluyor

Balıkesir Büyükşehir Güreş Takımı, katıldığı Elmalı-Yeşilyayla Güreş Turnuvasından 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile döndü.

Balıkesir Büyükşehir Güreş Takımı, katıldığı Elmalı-Yeşilyayla Güreş Turnuvasından 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile döndü.
Bu yıl 663. kez düzenlenen tarihi Elmalı Yeşilyayla güreşleri sona erdi.
Güreşlerde Balıkesir´i temsil eden Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçilerinden deste büyük boyda Özgür Kapan tüm turları kolaylıkla geçerek finale kaldı. Finalde rakibini yenen Özgür Kapan altın madalyanın sahibi oldu.
Büyük orta boyunda Ertuğrul Dağdeviren ve Recep Bölme başarılı güreşler çıkararak yarı finalde birbiriyle eşleşti. Güreşi kazanan Ertuğrul Dağdeviren finale yükselirken, Recep Bölme bronz madalya kazandı. Ertuğrul Dağdeviren final güreşinin uzatmalarında rakibine şanssız bir şekilde yenilerek gümüş madalyada kaldı.
Başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı
Türkün İlk Er Meydanı sloganı ile bu yıl 663. kez düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri´nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu.
650 litreye yakın yağın kullanıldığı güreşlerde üç gün boyunca yaklaşık 35 bini aşkın seyircinin izlediği açıklandı. Bu yılki güreşlere 66 başpehlivan olmak üzere toplam bin 66 pehlivanın katıldığını kaydeden Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Ümit Öztekin, "Güreşler, 3 gündür sabahtan akşama kadar devam etti. Dolayısıyla biz, Türkiye´deki en eski yağlı güreş organizasyonuna ev sahipliği yapan bir ilçeyiz. Güreşlerimizi sahipsiz bırakamayız. Bu yüzden güreşlerimizi Türkiye´nin şanına yakışır bir hale getirmek boynumuzun borcudur." dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli