Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yağlı Güreş Turnuvası´nı yağmur bile engelleyemedi

Yağlı Güreş Turnuvası´nı yağmur bile engelleyemedi

3. Sındırgı Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı Güreş Turnuvası, yağan yağmura rağmen devam etti.

2018 Yağlı güreş sezonunun ilk güreşleri Sındırgı ilçesi Yüreğil Mahallesinde gerçekleşti. Üç yıldan bu yana düzenlenen güreşlere Yüreğil mahallesinde doğan 1946-1947 tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Şerif Pehlivan´ın ismi verildi.
15 yıl aradan sonra 2016 yılında ilk kez düzenlenen Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı güreşlerinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Düzenlenen müsabakalarda pehlivanlar 2018 yılının ilk yağlı güreşini gerçekleştirdi. Hava muhalefetine rağmen binlerce güreşsever kadını, yaşlısı, genci ve çocuğu ile Er meydanını doldurdu.
Dört Kırkpınar Başpehlivanı´nın katıldığı güreşte Türkiye´nin farklı bölgelerinden yüzlerce güreşçi katıldı. Kıran kırana geçen mücadelenin ardından Yüreğil Şerif Pehlivan Güreşlerinin baş pehlivanlığını Orhan Okulu kazandı.
Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı Güreşlerinin ağalık ihalesi de geçen yıl olduğu gibi eski pehlivanlardan işadamı Tahir Karaman´a kaldı.
Başpehlivan Okulu´ya, altın madalyanın yanında 3000 yıllık kültür olan ve Sındırgı´nın altını olarak nitelendirilen Yağcıbedir halısı hediye edildi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli