Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yağlı güreşler ertelendi

Yağlı güreşler ertelendi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Zirvesi için İstanbul´da bir araya Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği; Temmuz ayında düzenlenecek olan 659.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Zirvesi için İstanbul´da bir araya Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği; Temmuz ayında düzenlenecek olan 659. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin korona virüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe erteleme kararı aldıklarını açıkladı.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Zirvesi için İstanbul´da bir araya gelen Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim; 3-4-5 Temmuz günlerinde düzenlenecek olan 659. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini korona virüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe erteleme kararı aldıklarını açıkladı.
Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´nin ortak düzenlediği basın açıklamasında konuşan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ?Güreşleri ne zaman, hangi şartlarda düzenleriz.? diye düşündüklerini söyledi.
Başkan Yılmaz ?Balıkesir´de, 14 ilçemiz güreş organizasyonu düzenliyor. Tüm ilçelerimiz dört gözle burada alınacak kararı bekliyor. Şu anda ciddi bir sınavdan geçiyoruz. Başkanlarımızla beraber pandemi nedeniyle güreşler için daha erken olduğuna karar verdik. 3 Temmuz´da, Edirne´de yapacağımız toplantı da Kırkpınar Güreşleri´nin Sağlık Bakanlığı´nın önerileri doğrultusunda güreşlerimizin ne zaman yapacağımızı belirleyeceğiz. Korona virüsten bir an önce kurtulup hayatımıza devam ederiz inşallah.? dedi.
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ?Normalleşme sürecine yeni giriş yapıyoruz. Önümüzü daha net göremiyoruz. 3-4-5 Temmuz´da planlanan Kırkpınar Güreşleri´nin erken olduğuna hem fikir olduk. Pandemi ile mücadelenin sonuçlarına göre ilerleyen zamanlarda Edirne´de yeniden bir araya geleceğiz.? dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise ?Asıl olan insan sağlığıdır. Normalleşme süreci başlayalı çok zaman olmadı. Yağlı güreş başka bir spor dalında olmayan özelliklere sahip bir alan. Bununla ilgili karar vermek gerçekten kolay değil. Şimdilik güreşlerimizi ileri bir tarihe erteledik. Şartlar olgunlaştığında 3 Temmuz´da Edirne´de yapacağımız toplantıda Kırkpınar´ın yeni tarihini belirlemeyi düşünüyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yağlı güreşler ertelendi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı