Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yağlı güreşlerin geleceği Balıkesir´de masaya yatırıldı

Yağlı güreşlerin geleceği Balıkesir´de masaya yatırıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu öncülüğünde yağlı güreş düzenleyen kentlerin belediye başkanları Balıkesir´de bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu öncülüğünde yağlı güreş düzenleyen kentlerin belediye başkanları Balıkesir´de bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu´nda düzenlenen istişare toplantısı öncesi yağlı güreş etkinliği düzenleyen 18 belediye başkanı ve onlarca belediyenin yetkililerini karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, misafirlerine Büyükşehir Belediyesi´nin vizyon projelerinin sergilendiği maketleri göstererek, projeler hakkında bilgiler verdi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ında katıldığı toplantıya belediye başkanlarının yanı sıra güreş ağaları ile federasyon yetkilileri hazır bulundu. Kurulması planlanan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği için istişarelerin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur, Türkiye´nin çeşitli kentlerinde düzenlenen yağlı güreşlere düzen ve kriter getirmek için birliğin kuruluşunu gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Yağlı güreşlerin salonda nasıl olacağının ilk denemesini Balıkesir´de yaptıklarını ifade eden Başkan Uğur, ?Geçen yıl yine Güreş Federasyonumuzun kurultayında gündeme gelmişti. İnşallah kar yağarken de bizim güreşçilerimiz futbolculardan daha dayanıklı diye söylemiştik. Temennimiz dua yerine geçti kar yağıyor. Gördüğüm kadarı ile çim sahada oluyormuş havasında oldu. İddialı oldu güreşler. Gösteri havasında değil iddialı güreşti pehlivanlar. Belediyeler ile birlikte kuracağımız Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği istiyoruz ki bunun kurallarını belirlesin. Cazgırlarla ve güreşçilerle ilgili. Güreşlere düzen ve kriter gelsin istiyoruz. Daha disiplinli bir hale gelsin. Bunları kural ve kaideye bağlamak lazım? diye konuştu.
Toplantı sonunda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Kurulması için Yürütme Kurulu oluşturulmasına kara verildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı