Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Yağmurla karışık fırtına Erdek´i vurdu

Yağmurla karışık fırtına Erdek´i vurdu

Erdek´te dün sabah erken saatlerde başlayan, hızı zaman zaman 60-70 kilometreye kadar çıkan yağmurla karışık fırtına Erdek ve çevresinde etkili oldu.

Erdek´te dün sabah erken saatlerde başlayan, hızı zaman zaman 60-70 kilometreye kadar çıkan yağmurla karışık fırtına Erdek ve çevresinde etkili oldu.

Erdek içinde fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrilirken, zeytin bahçelerinde ise ağaçların dalları kırıldı.

Erdek´in kırsal Ballıpınar Mahallesi´nde şiddetli yağış nedeniyle köy içinden geçen derenin taşması sonucunda evler selden zarar gördü.

Ballıpınar Mahallesi Muhtarı Necmi Sezer, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur, öğleden sonra etkisini artırarak devam etti. Şiddetli yağış nedeniyle, Kapıdağ´dan boşalan sular mahallemizin ortasından geçen derenin taşmasına neden oldu. Dereden taşan sular ovada bir ay önce ekimini yaptığımız mor sağan fidelerine zarar verdi. Yaklaşık 100 dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Kiraz ağaçları sular altında kaldı, daha sonar sokaklardan da evlerimize kadar girdi.? dedi.

DSİ tarafından derede ve kanallarında geçtiğimiz yıllarda temizlik yapıldığını hatırlatan muhtar Sezer, ?Dereler temizlenmesiydi mahallede daha büyük bir felaket yaşanabilirdi? dedi.

Mahalle halkı olarak zararlarının büyük olduğunun altını çizen Muhtar Sezer ?Zararımız çok büyük, geçim kaynağımız tarım, mahsullerimiz büyük zarar gördü. Zararımızı gerekli yerlere ilettik. İnşallah devletimiz sesimizi duyar da bize sahip çıkar.? Diye konuştu.

Öte yandan Erdek iskelesinde bağlı bulunan irili ufaklı balıkçı tekne sahipleri de sabahın erken saatlerinden akşama kadar, fırtınadan teknelerinin etkilenmemesi için başında nöbet tuttukları gözlemlendi.

Şehir içinde bulunan logarların yağıştan taşması nedeniyle bozuk olan yolların sularla dolduğu, trafikte seyreden bu araçların ise çukurlara düştüğü öğrenildi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu