Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yağmurun vurduğu kırsal mahalleler onarılıyor

Yağmurun vurduğu kırsal mahalleler onarılıyor

Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´nce yağmurlu fırtınanın vurduğu kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´nce yağmurlu fırtınanın vurduğu kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında kırsal mahallelerde büyük hasarlar meydana gelmiş 7-8 bin dönüm arazi sulara teslim olmuştu.
Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık, yaşanan yağmurlu fırtınanın ardından Çakıl, Emre, Dedeoba, Yeni Yenice, Sahil Yenice, Erikli ve Yeni Ziraatli kırsal mahallelerinde yağışın getirdiği sel ile ekili alanda bulunan buğday, ayçiçeği, mısır, nohut gibi birçok ürünün kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
Mahallelerinde meydana gelen zararlar hakkında bilgi veren; Sahil Yenice Muhtarı Nuri Varlık sel nedeniyle su şebekesinin dağıldığını, köprülerin çöktüğünü, yolların kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Çakıl Mahallesi Muhtarı Emrah Parlak ise, sel felaketinin ardından dere yataklarının değiştiğini yaklaşık bin dönümlük ekili arazinin talan olduğuna dikkati çekti.
Yeni Ziraatlı Muhtarı Murat Özhan´da yaklaşık bin dönümlük arazilerinde ekili olan ayçiçeği, kavun, karpuz, domates gibi ürünlerin talan olduğunu söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi´nin selden zarar gören mahallelerde çalışma başlattığı öğrenilirken Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri de mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı