Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yakar, suç duyurusunda bulundu

Yakar, suç duyurusunda bulundu

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Aralık 2013 tarihinde Gönende kimliği bilinmeyen bir adresten gazetelere ve gazeteciler ile bazı kişilere gönderilen e postalarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu a

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Aralık 2013 tarihinde Gönen`de kimliği bilinmeyen bir adresten gazetelere ve gazeteciler ile bazı kişilere gönderilen e postalarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Yakar, Gönen`de kimliği bilinmeyen bir adresten yollanan e postalarda 2004 yılından beri İstanbul`daki metresi yüzünden Gönen Belediyesi`ne gelmediğinin iddia edildiğini söyledi. Asılsız iddialarda bulunanların çamur at izi kalsın mantığı ile saldırdıklarının altını çizen Yakar "Geçtiğimiz aylarda Gönen Ticaret Borsası seçimleri öncesinde dış basında sürdürülen asılsız iddia kampanyaları yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde tekrar sergilenmektedir. Seçimler kazanılır veya kaybedilir. Gönen halkı görev sürem içinde yaptığım hizmetleri beğenir veya beğenmez. Takdir onlarındır. Asılsız iddialar ile seçim kazanmaya çalışanlara cevabını Gönen halkı sandıkta verecektir. Ben önce Rabbime sonra da Gönen halkının sağduyusuna inancım ve güvenim tamdır" dedi.
-İspatlasınlar istifa edeceğim
Şahsına yönelik iddialarla ilgili Gönen Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Yakar "Bu konuda gerekli olan soruşturma 20.12.2013 tarih ve 2013/2258 numarası ile Gönen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmış olup; bu maili gönderenler tespit edilerek adli mercilere teslim edilecektir. Bu süreci takiben tarafımdan maddi ve manevi tazminat davaları açılacaktır" şeklinde konuştu. İddia sahiplerinin iddialarını ispatlamaları durumunda görevinden istifa edeceğini açıklayan Yakar "Onlar bu iddialarını ispatlayamadıkları takdirde onlarında siyaseti bırakmalarını ve tüm Gönen halkından: " Biz yalan söyledik, İftira attık, sizleri kandırarak oylarınızı almaya çalıştık. Özür dileriz." demelerini ve siyaseti de onuru ve şerefi ile yapan insanlara bırakmalarını diliyorum. Hangi siyasi görüş ve düşünceye sahip olursa olsun, daha iyi ve daha güzel fikirlerle ülkemizin kalkınması, gelişmesi için hep birlikte elele çalışmalıyız. Geçmişte kurtuluş savaşı veren atalarımızın bıraktığı yerden bizler bu görev ve sorumluluğu üslenerek şimdide ülkemizi gelişmesi, büyümesi ve halkımızın daha da mükemmel bir yaşam sürmesi için çalışıyoruz. Burada yalanla, iftira ile seviyesizce yapılan ve yapılmaya çalışılan siyasi bir anlayışı kınıyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false