Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yapakçı´dan Erdek´e bakış

Yapakçı´dan Erdek´e bakış

?2021 yılında, Erdek´in her yerinde doğalgaz olacak?

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, ilçeyle ilgili çeşitli konular hakkında bilgi verdi.
Erdek Belediye personelinin Covid-19 önlemlerine dikkatle uyduğunu belirten Yapakçı, ?Ancak bu uzun bir süreç. Hep dikkatli olmak zorundayız? dedi.
YILMAZ´DAN KÜLTÜR SARAYI´NI YAPMA SÖZÜ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Yapakçı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın, birkaç gün önce, Balıkesir´de belediye başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda, Erdek´te yarım kalan kültür sarayını tamamlama sözü verdiğini vurgulayan Yapakçı, şunları söyledi:
?Artık aramızda olmayan hayırsever Nerime Yüksel, kültür sarayı yapılması koşuluyla, belediyemize arsasını bağışlamıştı. Belediyemiz, kültür sarayı yapımını başlattı ama ekonomik yetersizlikler nedeniyle tamamlayamayınca Nerime Yüksel´in varisleri, arsayı geri almak için belediyemiz aleyhine dava açtılar ama mahkeme, belediyemiz lehine karar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz´a durumu anlattığımda, ?Büyükşehir olarak daha önce Manyas´a bir kültür sarayı yapmıştık. Erdek´in kültür sarayını da biz tamamlayalım´ dedi. Sayın Yılmaz´a teşekkür ediyorum.?
KAPIDAĞ RES´LERİ
Kapıdağ´a bundan sonra Rüzgar Enerji Santrali(RES) kurulmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Yapakçı, ?RES´lerin, bundan sonra kesinlikle ormanlık alanlara yapılmaması gerekir. Biz enerjiye karşı değiliz. Enerji üreten tesislerin, ormanlık bölgelere kurulmasına karşıyız. Yalnız Erdek için değil, Gönen ve Manyas da dahil tüm Güney Marmara´ya oksijen depolayan Kapıdağ´a, RES kurmak, bu doğa cennetini hançerlemekten farksızdır? dedi.
ERDEK´E ÇÖP TOPLAMA MERKEZİ
Erdek ilçesinin tüm çöplerini, Balıkesir´e iletmek üzere Bandırma´daki çöp aktarma merkezine götürdüklerine işaret eden Yapakçı, şöyle konuştu:
?Çöplerimizi, 22 kilometre uzaklıktaki Bandırma´ya taşımak, belediyemize maddi-manevi yük getiriyor. Araçlarımız yıpranıyor. Bunun için Murat Bayırı´nda
bulunan 8,5 dönümlük şahıs arazisini istimlak ederek, burayı çöp aktarma merkezi yapmak ve buradan Balıkesir´e götürmek istiyoruz.?
ARITMA TESİSİ
Erdek´e, BASKİ aracılığıyla kazandırılacak yeni kanalizasyon ve arıtma tesisinin ihalesinin 17 Aralık 2020 Perşembe günü, Ankara´da gerçekleştirileceğini belirten Yapakçı, ?Bu kanalizasyon ve arıtma tesisi, 88 milyon liraya mal olup, 3 yılda tamamlanacaktır. İnşaat, iki aşamalı gerçekleşecektir. İlk aşamada, ilk yıl, 12 terfili arıtmanın merkez alt yapısı kurulacak, ikinci yıl ise arıtma tesisi inşaatı tamamlanacaktır? dedi.
İhaleye tanınmış firmaların katılmaları bekleniyor.
KAMU BORÇLARINA YAPILANDIRMA
Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Belediyesi´nin kamuya borçlarını yapılandırmak istediklerini belirterek, Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu´na borçlarını 60-70 milyon lira olduğunu vurgularken, ?Bu arada kamusal mülklerimizin üstündeki hacizlerin de kaldırılması için girişimlerimiz sürüyor? diye konuştu.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL HER YERDE DOĞALGAZ OLACAK
Erdek´in her yerleşim bölgesine, 2021 yılı içinde doğalgazın gelmiş olacağına işaret eden Yapakçı, ?Doğalgazı, ilçemize getiren firma çok memnun. Erdeklilerin, doğalgaza bu kadar ilgi göstermesini kendilerinin de beklemediğini belirtiyorlar. Doğalgazın gelmesiyle Erdek´te şu anda hiç hava kirliliği de yok? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yapakçı Erdek bakış
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı