Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yapakçı´dan vatandaşa çağrı

Yapakçı´dan vatandaşa çağrı

?Kenti temiz tutmak vatandaşlık görevinizdir?

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek´te yaşayan tüm vatandaşların ilçeyi temiz tutmaya davet etti.

Erdek Belediyesi olarak çok kısıtlı araç ve personelle ilçe merkezi ve Kapıdağ dahil 300 kilometre, adalarda ise 30 kilometrelik alanın çöplerini toplamaya çalıştıklarına dikkati çeken Yapakçı, şunları söyledi:

?Kenti temiz tutmak bir eğitim ve bilinç işidir. Erdek´te yaşayan birçok kişi ne yazık ki buna uymuyor. Kilotunu, klozetini bile kamuya açık alanlara bırakarak belediyenin almasını bekliyor. Piknik yapmak için gittiği yerlerde çöpünü bırakarak dönüyor. Son dönemde kamuya açık alanlara bu çeşit atıkları bırakanları sıkı bir takibe aldık. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımız da bize yardımcı oluyor. Çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştıklarında zabıta ekiplerimiz hemen olaya el koyarak ceza kesiyor.?

15 TEMMUZ´DA YENİ UYGULAMA

Erdek Belediyesi olarak 15 Temmuz´da yeni bir çöp toplama düzenine geçeceklerini vurgulayan Yapakçı, şöyle konuştu:

?15 Temmuz´dan itibaren otel, motel ve siteler, konteynerlerini kendileri alacak. Erdek ilçe merkezi içindeki çöp konteynerlerini kaldıracağız. Vatandaşlar, çöplerini evlerinde toplayıp, belediye olarak bildireceğimiz çöp toplama saatlerinde dışarı çıkaracaklar. Uymayanlar hakkında cezai işlem uygulayacağız.?

ÖNDER BALIKÇI



şefik şahin
18.07.2019 18:19:27
çalışan aileler iş yerinden izin alıp çöp mü çıkaracak

Anahtar Kelimeler: Yapakçı vatandaşa çağrı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli