Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yapakçı´dan Yılmaz´a sağduyu çağrısı

Yapakçı´dan Yılmaz´a sağduyu çağrısı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin son toplantısı gergin geçti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin son toplantısı gergin geçti.
Toplantıyı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Yücel Yılmaz ile Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz arasında sert diyaloglar yaşandı.
Yılmaz, meclis toplantısının olduğu gün, CHP İl Başkanı Serkan Sarı´nın basın toplantıları düzenlemesini eleştirerek, ?Nasıl olsa kalabalık bir ortam var. Bundan yararlanayım diye siyasi açıklama yapmak işin ucuzuna kaçmaktır? dedi.
Mecliste söz alan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Yılmaz arasında da gerilimli dakikalar yaşandı. Deveciler´in konuşmasına müdahale eden Yılmaz, ?Beni dinleyeceksin. Ben belediye başkanıyım. Sen, her istediğinde, istediğin gibi konuşabileceğini mi zannediyorsun?? dedi. Deveciler ise konuşurken mikrofonunun kısılmasından yakınınca Yılmaz, ?Ben istedikten sonra tabii ki kısılacak. Bir problem mi var?? yanıtını verdi.
Bu arada Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz da Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz´a tepki gösterdi. Yılmaz, ona da ?Gönen´de bizim yaptıklarımızı, kendin yapmış gibi gösteriyorsun. Bugüne kadar Gönen´e hiçbir şey yapmadın? dedi.
YAPAKÇI´DAN DEĞERLENDİRME
Düşüncesine başvurduğumuz Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın gerginliğini anlamanın mümkün olmadığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
?Yücel beyin öfkesi çok anlamsız. Büyükşehir Belediye Meclisi´nin olduğu gün elbette ki basın toplantıları yapılabilir. Çünkü o toplantılara dışarıdan gelenler olmuyor, sadece meclis üyeleri var. Bu basın toplantılarında, ilçelerin sorunları dile getiriliyor. Basın toplantılarının yapılması konusunda yasa ve yönetmeliklere aykırı hiçbir şey yok. Sık sık öfkelenmeyi alışkanlık durumuna getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel beyi sağduyulu davranmaya davet ediyorum.?
Yapakçı, meclis toplantısında gündeme gelen konuların çoğunluğunun, incelenmek üzere komisyonlara gönderildiğini sözlerine ekledi.
Büyükşehir Meclisi´nin önümüzdeki toplantısı 31 Mayıs 2021´de yapılacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli