Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yapay Resifler hazır

Yapay Resifler hazır

Erdek Belediyesinin girişimiyle hazırlanan Su Ürünleri Kaynaklarının Yapay Resifler ile Korunması ve Geliştirilme Projesi kapsamında hazırlanan yapay resifler sahilde mendirekte sergileniyor.

Erdek Belediyesi`nin girişimiyle hazırlanan "Su Ürünleri Kaynaklarının Yapay Resifler ile Korunması ve Geliştirilme Projesi" kapsamında hazırlanan yapay resifler sahilde mendirekte sergileniyor. Erdek Belediyesi, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Erdek Turizm Tanıtma Vakfı ile Erdek Balıkçılar Derneği`nin katkılarıyla hazırlanan `Yapay Resif Projesi` çerçevesinde hazırlanan resifler sahildeki mendirekte sergilenmeye başlandı.
Yapılan açıklamada, yapay resif projesinin son yıllarda hızla artan dünya nüfusunun beslenmesine yönelik su ürünlerine olan talebin karşılanması, avcılığın yanında yetiştiriciliğin öneminin artması, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir üretimlerinin korunabilmesi, üreme alanlarının korunması ve sürdürülebilir avcılık metotlarının geliştirilmesi için mevcut stoklarımızın korunması ve arttırılması gayesiyle bu projenin uygulamaya konulduğuna yer verildi.
Yapay resif nedir? balık ve deniz canlılarına barınma, beslenme, korunma ve üreme alanı sağlayan deniz tabanına insan eliyle yerleştirilmiş beton bloklar şeklindeki yapılardır. Denizlerde yapay resif oluşturmanın başlıca amaçları; kıyı balıkçılığını desteklemek, biyolojik çeşitliliği arttırmak, su ürünleri için üreme ve beslenme alanları oluşturmak, yasa dışı avcılığı engellemek, dalga kaynaklı kıyı erozyonunu önlemek, çeşitli nedenler ile kaybolmuş veya zarar görmüş habitatların eksikliğini gidermek şeklinde özetlenebilir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 yıldır, ülkemizde yapay resif kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla bir çalışma yürütülmektedir. Bu amaçla Bakanlık ile Ege Üniversitesi arasında yapılan bir protokol çerçevesinde "Ulusal Yapay Resif Mastır Planı" hazırlanmıştır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı