Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Yapılan haberlerde emek var?

?Yapılan haberlerde emek var?

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün 56. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün 56. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Bandırma Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün 56. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Bedeniyle, kalemiyle, beyniyle halkın haber alması ve bilgilenmesi uğraşı içinde olan emekçi gazetecilerin, demokrasinin sorunsuz işlemesinde son derece büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül, kamuoyunun doğruya ulaşabilmesi adına gazetecilik mesleğinin, yüz yılı aşkın bir süredir varoluş mücadelesi verdiğine dikkat çekti.
Kitle iletişim aygıtlarının yaygınlaşması ile birlikte gazetecilik mesleğinin hedef haline geldiğinin altını çizen Başkan Bingül, ?Biz meslek örgütlerinin üzerine düşen en önemli görev ise; her koşulda gazeteciliğin çok sesli olmasını savunarak, gazetecilik mesleğini icra eden kişilerin daha rahat ortamlarda çalışabilmesini sağlamak olacaktır? dedi.
Tam bağımsız gazetecilik anlayışının tüm insanlığın savunması gerektiği temel haklardan biri olduğunu vurgulayan Bingül, ?Bir gün bütün kapılar yüzünüze kapandığında ve kimse sizi dinlemediğinde, sesinizi duyurmak için bir gazeteciye ihtiyaç duyacağınız gerçeğini unutmayın. Vietnam´dan İspanya iç savaşına, yanardağ patlamalarından trafik kazalarına, depremlerden, maden facialarına kadar hemen her haberde çalışan gazeteciler canını dişine takarak kamuoyunu bilgilendirme gibi kutsal bir görevi yerine getirmiştir ve bundan sonrada yerine getirmeye devam edecektir? dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün slogan olmaktan kurtarılması gerektiğini savunan Bingül, ?Bugünü kutlama mesajlarıyla geçiştirmekten vazgeçip, yaşadığımız sorunlardan kurtularak, çok daha iyi koşullarda görev yapmamızı sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Bir haberi okurken unutmayın ki, o haberde emek var, hayat var, mücadele var. Çalışan, çalışamayan tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlarım? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Yapılan haberlerde emek
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli