Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yapılandırma fırsatını kaçırmayın

Yapılandırma fırsatını kaçırmayın

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vahit Kocabıyık, esnaf ve sanatkarın aidat borçlarının yapılandırma kapsamına alındığını belirterek, bu fırsatın kaçırılmamasını istedi.

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vahit Kocabıyık oda üyelerine 7440 sayılı Kanun uyarısında bulundu. 
7440 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile sağlanan fırsatların esnaflar açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunun altını çizen Kocabıyık, bu yapılandırmaya oda aidat borçlarının da eklenmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Yapılandırması ile SGK, MTV, Oda Aidat borçları gibi birçok kalemin eklenmesinin tarihi bir fırsat olduğuna vurgu yapan Kocabıyık “Esnaf ve sanatkarlarımızın Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Belediyelere olan borçlarının bir çoğunda yapılandırmaya gidilmiştir. Kanuna göre süresinde ödenmeyen oda aidatlarının gecikme zamlarından vazgeçilmiştir. Bu kanun ile gecikmeden kaynaklı zamların alınmayacak olması esnaflarımız açısından olumlu olmuştur." diye konuştu.
Kanun kapsamında tüm borç yapılandırmaları ile birlikte oda aidat borcu yapılandırmalarının da 31 Mayıs 2023 tarihinde son bulacağını hatırlatan Kocabıyık Bu süre içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızın gerek bağlı bulundukları odalara, gerekse de diğer kamu alacaklılarına başvurmaları gerekmektedir" diyerek sözlerine ekledi. Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı